Υπόθεση Κασόγκι: Πιθανόν να τον έκαψαν σε φούρνο στο προξενείο

Υπόθεση Κασόγκι: Πιθανόν να τον έκαψαν σε φούρνο στο προξενείο

Βρέθηκε ένας φούρνος στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας

Το σώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ενδέχεται να κάηκε σε φούρνο που ήταν εγκατεστημένος στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωση η αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πόλης.

«Βρέθηκε ένας φούρνος στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να θερμάνθηκε στους 1.000 βαθμούς Κελσίου, καταστρέφοντας κάθε βιολογικό ισχτό και μην αφήνοντας καμία πιθανότητα να βρεθούν ίχνη DNA», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήλθαν στη δημοσιότητα, η διπλωματική αποστολή της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη δολοφονία του Κασόγκι, παρήγγειλε 32 μερίδες ωμού κρέατος από ένα εκ των εστιατορίων της Κωνσταντινούπολης. «Το ερώτημα είναι εάν ήταν προσχεδιασμένο. Θα ερευνηθεί». 

Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2018, όταν πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το Ριάντ αρχικά απέρριπτε οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνισή του, αλλά αργότερα παραδέχθηκε ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο και ότι το σώμα του διαμελίστηκε. 

Οι Αρχές της Τουρκίας έχουν υποστηρίξει ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν προμελετημένη.  

Home