Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άννα: Ικανοποίηση επειδή δικηγόροι θα δικάζουν προσφυγές για άσυλο

Offsite Team -
19.05.2023

Άννα: Ικανοποίηση επειδή δικηγόροι θα δικάζουν προσφυγές για άσυλο

Χαιρετά την τροποποίηση του νόμου από τη Βουλή

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη Προκοπίου σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι με ικανοποίηση χαιρετίζει την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων του νόμου που τροποποιεί τον περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμο.

Η κ. Προκοπίου, επισημαίνει ότι η ρύθμιση αυτή αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του αυξημένου όγκου καταχώρησης προσφυγών και αιτήσεων ενώπιον του Δικαστηρίου και κατ’ επέκταση στην εύρυθμη λειτουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας και την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Όπως σημειώνει, με την τροποποίηση παρέχεται η δυνατότητα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, κατά την κρίση του, εφόσον το συμφέρον της δικαιοσύνης το απαιτεί, να διορίσει στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας, πρόσωπα που έχουν τα απαραίτητα προσόντα, για να εκδικάζουν, παράλληλα με τους Δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, τις προσφυγές που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

>>>>Διαβάστε επίσης: Δικηγόροι: Θύμα των κυρώσεων και νομοταγείς επενδυτές<<,<

Τα πρόσωπα αυτά, συνεχίζει, θα εκτελούν προσωρινά τα καθήκοντα και θα ασκούν τις εξουσίες του Δικαστή του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, για το χρονικό διάστημα και υπό τους όρους που θα καθορίζονται στο έγγραφο διορισμού τους.

ΚΥΠΕ

 

Home