Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προκοπίου: Άξονας πολιτικής η ισότητα των Φύλων για Κυβέρνηση

Offsite Team -
08.03.2023

Προκοπίου: Άξονας πολιτικής η ισότητα των Φύλων για Κυβέρνηση

Θεσμοθετείται η θέση Επιτρόπου Ισότητας

Το θέμα της ισότητας των Φύλων δεν είναι παρεμφερές ζήτημα για την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη είναι άξονας πολιτικής με βαρύτητα. Αυτό τόνισε την Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023 αμέσως μετά τυη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. 

Η Υπουργός αποκάλυψε ότι το Υπουγικό καθόρισε τους όρους εντολής της Επιτρόπου Ισότητας Τζόζι Χριστοδούλου. Η κα Προκοπίου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υπήρχε ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας που συμμετέχουν μεγάλος αριθμός γυναικείων οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τουρκοκυπριακές. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Περνά την πόρτα του χειρουργείου ο Υφυπουργός Πολιτισμού<<<<

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι θα υπάρχει συντονισμός από την Επίτροπο Ισότητας. Με αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αυτοί οι όροι εντολής ανανεώθηκαν ενώ από σήμερα αρχίζει ένας εντονότερος συντονισμός των λειτουργών Ισότητας που υπάρχουν σε κάθε Υπουργείο που είναι επιφορτισμένοι με τις πολιτικές της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη κάτω από την εποπτεία της Επιτρόπου Ισότητας Τζόζι Χριστοδούλου.  Η Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε την ανάγκη θεσμοθέτησης της Επιτρόπου Ισότητας για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

 

Home