Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανατροπή με κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ήταν «καθαρή φαρμακευτική»

Offsite Team -
04.05.2022

Ανατροπή με κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ήταν «καθαρή φαρμακευτική»

Τι λένε οι ειδικοί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, αναφορικά με την κεταμίνη που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (4/5), η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star μετέδωσε πως η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης, είναι καθαρά φαρμακευτική, δηλαδή δεν έχει παραφαρμακευτικά στοιχεία ή παρασυστατικά.

Όπως εξηγείται στο ρεπορτάζ του καναλιού, πρόκειται για κεταμίνη που δεν είναι σε σκόνη στο παρεμπόριο την οποία μετά μπορούν να τη μετατρέψουν σε υγρή μορφή- όπως αυτή που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα- και μάλιστα, σύμφωνα με πηγές στην εκπομπή δύο είναι οι εκδοχές: ή υπήρχε η καθαρή, φαρμακευτική κεταμίνη στην αγορά άρα από κάπου θα έπρεπε να έχει δηλωθεί ότι έχει κλαπεί ή έχει φτάσει στα χέρια κάποιου μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου.

«Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα»

Ωστόσο, λίγο αργότερα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, για την ουσία που εντοπίστηκε στη Τζωρτζίνα.

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης», σημείωσε η κ. Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», τόνισε η Χρύσα Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.

Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Live News» εξήγησε ότι «συνεχίζουμε την έρευνα, εστιάζουμε στη φαρμακευτική ουσία που αποτέλεσε την ουσία θανάτου με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Άλλωστε, όπως είπε ο δικηγόρος της 33χρονης: «Έχουμε σκοπό να διασαφηνίσουμε αν πρόκειται για φαρμακευτική ή όχι κεταμίνη. Ήδη μαθαίνουμε ότι πρόκειται για ανεύρεση φαρμακευτικής, δηλαδή νοσοκομειακής κεταμίνης, πράγμα που αν είναι ακριβές έχει κάποιες προεκτάσεις», τονίζοντας ότι η νοσοκομειακή κεταμίνη είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, συνταγογραφείται και κάθε χορήγησή της καταγράφεται σε αρχείο.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα αναζητηθεί, στην περίπτωση που είναι «καθαρή» κεταμίνη, από ποια φαρμακαποθήκη νοσοκομείου έχει βγει και γιατί δεν έχει χρεωθεί. «Αν υπάρχει έλλειμμα σε κεταμίνη και δεν έχει αναφερθεί έναν μήνα τώρα, δημιουργούνται ερωτηματικά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», συμπλήρωσε αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δοθεί εσκεμμένα από τους γιατρούς η φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη.

«Προχωρούμε στα τυφλά, αναλύουμε τα ζητήματα και βλέπουμε πού θα μας βγάλει. Το ιατρικό λάθος είναι ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνώνται από την αρχή της υπόθεσης».

Πηγή: iefimerida.gr

Home