Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Αντέχει» η κυβέρνηση – Η ΝΔ προηγείται 8,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Offsite Team -
20.05.2022 - 08:35

«Αντέχει» η κυβέρνηση – Η ΝΔ προηγείται 8,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Παρά το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αξιοσημείωτες αντοχές, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο, αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

 

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νικητής» στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την παράσταση νίκης, με το 47,9% των ερωτηθέντων να βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1.

Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διαμορφώνεται στο 30,8%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές.

Σε σχέση με τον Μάρτιο, οι… αποδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά 1,8% ενώ αντίστοιχο ποσοστό καταγράφει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη μειώθηκε κατά δύο μονάδες.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

Σε σχέση με τη έρευνα του Μαρτίου, η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%.

Αρνητικά/σίγουρα αρνητικά αξιολογεί το 67,9% την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 27,1% τη «βλέπει» θετικά/μάλλον θετικά.

Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές.

Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να τις αυξήσει ελαφρώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει να σημαντικό ποσοστό πολιτών με την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί.

CNN

Ελεύθερος ο Κορκονέας - Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Offsite Team -
28.06.2022 - 13:27

Ελεύθερος ο Κορκονέας - Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Ο ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αφέθηκε ελεύθερος λόγω ελαφρυντικού για πρότερο έντιμο βίο

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Στον Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home