Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα με αστυνομικές δυνάμεις

Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα με αστυνομικές δυνάμεις

Η πίεση θα ενταθεί, εκτιμά ο υπ. Άμυνας

Ο Έβρος θωρακίζεται με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων, με τον υπουργό Άμυνας να εκτιμά ότι «η πίεση θα ενταθεί».

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων ενισχύεται η φύλαξη στον Έβρο, μετά από αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι θα ενταθεί η πίεση στα σύνορα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο συναγερμός στον Έβρο δεν έληξε, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ενταθεί η πίεση στα σύνορα το επόμενο διάστημα, λόγω δηλώσεων της τουρκικής πλευράς.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού. Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο» επισήμανε. Ενισχύεται ο Έβρος με 400 αστυνομικούς

Συνολικά 125 αστυνομικοί αναμένεται να φτάσουν στα σύνορα του Έβρου, στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντη Γιαλαμά.

Οι μισοί από αυτούς θα βρεθούν στον βόρειο Έβρο, ενώ οι άλλοι μισοί στο νότιο τμήμα και θα μοιραστούν στη φύλαξη των συνόρων.

Σε δεύτερη φάση, μάλιστα, επιπλέον 280 αστυνομικοί αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πότε θα γίνει αυτό.

Οι αστυνομικοί αυτοί θα αξιοποιηθούν στις υπηρεσίες των διμοιριών.

Τι θα γίνει με τον φράχτη στον Έβρο

Την ίδια στιγμή, κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, όπως έχουν δηλώσει στελέχη της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, διαμήνυσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα ότι ο φράχτης θα κατασκευαστεί.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, ενημερώνοντας την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλή, ο φράχτης, μήκους 26 χιλιομέτρων, θα κατασκευαστεί, αλλά η διαδικασία θα πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε, θα απαιτηθούν πολλές προπαρασκευαστικές εργασίες αποτύπωσης και σήμανσης εδάφους που δεν επιτελούνται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει αναλάβει τυπικά να κατασκευάσει τον φράχτη, αλλά από τον Στρατό Ξηράς, και συγκεκριμένα την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που είναι αρμόδια να προχωρήσει σε αυτή την ακριβή, αλλά δύσκολη σε ορισμένα τμήματα σήμανση του εδάφους.

«Η Ελλάδα προστατεύει και ασφαλίζει τα σύνορά της. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

sputniknews.gr

Home