Ελληνικό ΥΠΕΞ: Οι εταίροι θα μάθουν τα πραγματικά γεγονότα

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Οι εταίροι θα μάθουν τα πραγματικά γεγονότα

Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενημερωθούν για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κύριο Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο και την Ελλάδα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας: Ενέργειες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το διεθνές δίκαιο το οποίο συνεχώς επικαλείται η Τουρκία».

Home