Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα

Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα

Δύο πρόσωπα από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και ένα πρόσωπο από το γραφειακό προσωπικό

Τρία πρόσωπα, μέλη του προσωπικού του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου βρίσκονται ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.  

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο πρόσωπα από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και ένα πρόσωπο από το γραφειακό προσωπικό των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

 

Η επιβεβαίωση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό για το ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού, προήλθε μέσω ιχνηλάτησης των επαφών προσώπου, το οποίο είναι μέλος του προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών και επιβεβαιώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

 

Χθες, δέκα περίπου άνθρωποι κλήθηκαν στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Νοσοκομείου για να δώσουν δείγμα για εξέταση για κορωνοϊό, ενώ στο ΤΑΕΠ Αμμοχώστου τηρήθηκε πρωτόκολλο απολύμανσης και τέθηκε ξανά σε λειτουργία με το επιπλέον προσωπικό.  

Εν τω μεταξύ στο Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκε χθες βράδυ ασθενής, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο ασθενής νοσηλευόταν στο ορθοπεδικό τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.  

Ο ασθενής νοσηλευόταν απομονωμένος, ενώ το προσωπικό του Νοσοκομείου έλαβε αυστηρά μέτρα προφύλαξης, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα και άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών του.  

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς, όσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα τεθούν σε περιορισμό για 14 μέρες.  

ΚΥΠΕ

Home