Κ. Μητσοτάκης: Σφοδρές αντιδράσεις σε δηλώσεις Ζάεφ

Κ. Μητσοτάκης: Σφοδρές αντιδράσεις σε δηλώσεις Ζάεφ

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, είπε ο Κ. Μητοστάκης

Τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις που αποδίδονται στον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ περί πιθανότητας «διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα».

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι  «οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας».

Κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

«Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι «ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών».

«Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:  H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο.  Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Home