Κακοκαιρία: Ο «Ετεοκλής» φέρνει βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες

Κακοκαιρία: Ο «Ετεοκλής» φέρνει βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), Κώστας Λαγουβάρδος, εφιστά την προσοχή των πολιτών, εξαιτίας της έλευσης της κακοκαιρίας - «εξπρές» υπό την ονομασία «Ετεοκλής», καθώς τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής  και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας μέχρι και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σε δηλώσεις του στο CNN Greece, ο κ. Λαγουβάρδος έδωσε το γενικό στίγμα της κακοκαιρίας, σημειώνοντας:«Το πρόβλημα θα είναι το αύριο (σ.σ. Σάββατο), κυρίως από το βράδυ της Παρασκευής έως και το βράδυ του Σαββάτου, οπότε θα περάσει γρήγορα ο «Ετεοκλής» αυτό το χαμηλό βαρομετρικό με το ψυχρό μέτωπο, το ναι μεν θα είναι σύντομο, αλλά ισχυρό. Περιμένουμε μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές της χώρας και θυελλώδεις νοτιάδες έως και πολύ θυελλώδεις τοπικά, αλλά σύντομα».

Σύμφωνα με το διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.

Περιμένουμε χιόνια αλλά σε μεγάλο υψόμετρο

Ερωτηθείς εάν η κακοκαιρία «Ετεοκλής» θα συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, ο Κώστας Λαγουβάρδος είπε ότι «καλά χιόνια αναμένουμε μόνο σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και στα χιονοδρομικά κέντρα»

«Τα χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με αρκετά μεγάλα υψόμετρα, γιατί λόγω των νοτιάδων οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές. Θα πέσουν, όμως, «καλά» χιόνια στα βουνά και στα χιονοδρομικά κέντρα. Ωστόσο δεν θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Χιόνια θα έχουμε σε κάποιες ημιορεινές περιοχές ίσως, στη δυτική Ελλάδα, στην Ήπειρο και λίγο χαμηλότερα, αλλά είναι χιόνια των βουνών αυτά. Και τούτο συμβαίνει, γιατί έχουμε νοτιάδες, επικρατούν ήπιες θερμοκρασίες. Επομένως, δεν περιμένουμε χιόνια σε πεδινές περιοχές, σε καμία περίπτωση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ψυχρή εισβολή», σημείωσε.

Home