«Κλειδώνουν» αυστηρότερα μέτρα στην Ελλάδα

«Κλειδώνουν» αυστηρότερα μέτρα στην Ελλάδα

Εισήγηση να μπει στις «κόκκινες περιοχές η Θεσσαλονίκη - Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

«Κόκκινη» αναμένεται να είναι και η Θεσσαλονίκη, μετά και τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, η Θεσσαλονίκη μπαίνει στις κόκκινες περιοχές, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Αύριο αναμένεται να γίνει και η εξειδίκευση των μέτρων.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων και τα μέτρα που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την κυβέρνηση. 

Στη συνάντηση αναμένεται να αποφασιστεί αν η Αχαϊα θα μπει στις κόκκινες περιοχές, ενώ για την Αττική θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. 

«Φλέγεται» η Αττική

Εν τω μεταξύ, στο «κόκκινο» για μία ακόμη ημέρα παραμένει η Αττική στην οποία εντοπίστηκαν πάνω από τα μισά νέα κρούσματα σήμερα (04/02).

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.070 κρούσματα, από τα οποία τα 533 καταγράφηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η διασπορά στο κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίστηκαν 129 κρούσματα, ενώ 101 καταγράφηκαν στα δυτικά προάστια. Ακολουθεί ο Νότιος Τομέας με 80 κρούσματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 Σαββατοκύριακα

Μετά και τις παραπάνω εξελίξεις και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τo Σαββατοκύριακo αφού είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων και δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Η απαγόρευση αυτή είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από αυτό Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Τέλος, ένα μέτρο που ακόμα συζητείται είναι η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ένα εγχείρημα που έχει πολλές δυσκολίες στο να εφαρμοστεί.

Home