Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπριοι: Φοιτητής Νομικής και Φοιτήτρια Οδοντιατρικής αγνοούνται

Offsite Team -
01.03.2023

Κύπριοι: Φοιτητής Νομικής και Φοιτήτρια Οδοντιατρικής αγνοούνται

Τραγωδία στην Ελλάδα με δεκάδες νεκρούς από σύγκρουση τρένων – Αγνοούνται 2 Κύπριοι φοιτητές

UPD: Προεδρικό: Αγνοούνται δύο Κύπριοι μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Τραγωδία στην Ελλάδα με δεκάδες νεκρούς μετά από σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. 

Όπως πληροφορείται η Offsite μέχρι στιγμής αγνοούνται 2 Κύπριοι φοιτητές που επέβαιναν στο τρένο. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για φοιτητή της Νομικής και φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής, οι οποίοι φέρονται να επέβαιναν στο τρένο και μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Ελληνικές Αρχές, ενώ ο Κύπριος Πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος βρίσκεται ήδη στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για όποιον Κύπριο πολίτη χρειάζεται βοήθεια λόγω του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα άλλοι 2 Κύπριοι φοιτητές φαίνεται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά από το δυστύχημα. 

Εντός της ημέρας ενημέρωση για Κύπριους στο τρένο στην Ελλάδα

Εντός της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά Κύπριους σε ένα από τα τρένα που συγκρούστηκε στην Ελλάδα, δήλωσαν ο απερχόμενος και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Κωνσταντίνος Κόμπος αντίστοιχα.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε τη συμπάθεια του «προς τον ελληνικό λαό για το δυστύχημα που έχει επισυμβεί, προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε επακριβώς εάν πράγματι υπάρχουν Κύπριοι που είτε είναι θύματα, είτε αγνοείται η τύχη τους».

«Αυτό θα ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Κόμπος εξέφρασε «τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και η συμπαράσταση μας και η αλληλεγγύη μας στον αδελφό ελληνικό λαό είναι δεδομένη».

«Εάν υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του ζητήματος θα γίνει επίσημη ενημέρωση πιο μετά», πρόσθεσε.

Σε κινητοποίηση το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Σε κινητοποίηση τέθηκε το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ερωτηθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αν υπάρχουν στοιχεία για Κύπριους επιβάτες στη μοιραία αμαξοστοιχία στην Ελλάδα είπε πως ακόμη δεν έχει επίσημη ενημέρωση, αφού δεν ανέλαβε ακόμη στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Γνωρίζω όμως ότι έχουν γίνει συντονισμένες επαφές τόσο με την πρεσβεία όσο και με το προξενείο σε απόλυτη συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπάρχει κάποια πληροφόρηση αλλά σε τούτη τη φάση δεν μπορούμε επίσημα να πούμε κάτι παραπάνω», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, ο κ. Κόμπος είπε πως «έχω ήδη κάμει την προσπάθεια, έχει αποσταλεί μήνυμα αλλά υπάρχει και το θέμα του χειρισμού της κατάστασης και είχαμε την ορκωμοσία και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Πρόσθεσε πως «όταν ξεκαθαρίσει επίσημα από τις ελληνικές αρχές το ζήτημα και ενημερωθούμε αρμοδίως οπωσδήποτε θα γίνει η σχετική ενημέρωση». Πρόσθεσε πως από το πρωί έχει δραστηριοποιηθεί στον τέταρτο όροφο του Υπουργείου Εξωτερικών η ομάδα διαχείρισης κρίσεων.

Σημειώνεται ότι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης κατά την διάρκεια παράδοσης - παραλαβής στον νέο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνο Κόμπο ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν ακόμα εάν πράγματι υπάρχουν Κύπριοι που είτε είναι θύματα, είτε αγνοείται η τύχη τους. Αυτό θα ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας ανέφερε. 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις εδώ

Home