Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας

Offsite Team -
11.03.2020 - 19:44

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας

Thumbnail
Όλα όσα είπε στο διάγγελμα του ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Σε δημόσιες δηλώσεις - προς τον ελληνικό λαό - για τον νέο κορονοϊό προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προέβη σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, εν μέσω της έξαρσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Μείνετε μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες» επεσήμανε, παράλληλα, ενώ απευθυνόμενος προς τους μικρούς μαθητές, τους κάλεσε να συνεχίσουν το διάβασμα από το σπίτι.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι «οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος», ενώ υπενθύμισε ότι λάβαμε εγκαίρως αυστηρά προληπτικά μέτρα».

«Σ’ αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε» συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι οι περισσότεροι ασθενείς ενδεχομένως δεν θα εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα.«Κάποιοι συμπολίτες μας, όμως, ίσως χρειαστούν νοσηλεία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε. Θέλουμε τα σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Και διαβεβαίωσε: «Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υτγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. δημόσιος και ιδιωτικος τομέας καλούνται να συνεργαστουν».

 

Εκτίμησε δε, ότι η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα και ότι πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του Covid-2019.

Προανήγγειλε, μάλιστα, τη λήψη και άλλων μέτρων στήριξης για όσους κλάδους πλήττονται περισσότερα.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη»

Έκτακτα μέτρα, 99 τα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 99, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 10 κρούσματα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τρία εκ των κρουσμάτων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας νοσοκομείων της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά μέτρων για την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, την ακύρωση όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων κ.α.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ακυρώσει τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Αντ’ αυτών, προς τιμών της επετείου, θα κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες.

Home