Μητσοτάκης: Ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είμαι εγώ

Μητσοτάκης: Ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είμαι εγώ

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Το στίγμα της κυβέρνησής του επιχείρησε να δώσει στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είναι ο ίδιος. 

«Aλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο: να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. O πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη και πως η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

«Η σημερινή συνεδρίαση είναι πανηγυρική αλλά οι επόμενες συνεδριάσεις του υπουργικού θα γίνονται εφεξής στο Μαξίμου, μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο από τον οποίο σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες, αυτόν της αλλαγής της διακυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως σε λίγες ημέρες θα δρομολογηθούν δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν.

Επανέλαβε δε, πως η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους.

«Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

4850177

«Η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο. Πρώτη η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ με τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Περιέγραψε δε και τα πρώτα βήματα της κυβέρνησής του.

«Την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο μας νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα τρεις επισημάνσεις στους υπουργούς του: 

  • Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.
  • Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί».
  • Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.

Στο υπουργείο Παιδείας αύριο 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύριο θα επισκεφτεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία για το τολμηρό, όπως τόνισε, σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του μέλλοντος. 

Σε αυτό το σχέδιο, ανέφερε, κεντρικό ρόλο έχουν οι «άξιοι εκπαιδευτικοί μας».

Home