Οι τρεις δήμοι της Αττικής που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Οι τρεις δήμοι της Αττικής που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Προ των πυλών νέα μέτρα

Ο «κόκκινος συναγερμός» για τον κορωνοϊό στην Αττική αναγκάζει τις υγειονομικές Αρχές να λάβουν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί το πρωί της Τρίτης σύσκεψη στο Μαξίμου για να «κλειδώσουν» οι παρεμβάσεις που θα… φρενάρουν την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τρεις περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων είναι οι Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα είναι ότι έχει καλυφθεί ήδη το 60% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική -όπως άλλωστε επιβεβαίωσαν σε συνεντεύξεις τους οι λοιμωξιολόγοι Νίκος Σύψας και Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τα μέτρα θα είναι καθολικά για την Αττική και όχι ανά δήμους.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι είναι η διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ, η μείωση του αριθμού των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κλείσιμο των κλειστών σινεμά, η απαγόρευση των συναυλιών, η μείωση του αριθμού των ατόμων στα τραπέζια των εστιατορίων και μέτρα για τις λαϊκές αγορές.

Εξετάζεται δε, και η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τα εν λόγω μέτρα θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού το απόγευμα.

Home