Ομαλά εξελίσσεται η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Ελλάδα

Ομαλά εξελίσσεται η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί όλη την ημέρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Χωρίς σημαντικά προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει από χθες την Ελλάδα.

Πολλές περιοχές της χώρας έχουν «ντυθεί στα λευκά» ενώ καταγράφεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις  από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου με τα καιρικά φαινόμενα να γίνονται ακόμα πιο έντονα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, υπό το μηδέν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί όλη την ημέρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

Στο μεταξύ νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς». Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ στο επίκεντρο της θα βρεθεί το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας καθώς επίσης και ο βέλτιστος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων με σκοπό να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, το απόγευμα της Κυριακής θα γίνουν ανακοινώσεις αναφορικά με το αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Δευτέρα έως Τετάρτη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που αναμένεται. 

ΚΥΠΕ

Home