Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρερμηνεία οι αναφορές για Σχοινά-«Δεν βρίσκεται υπό διερεύνηση»

Offsite Team -
13.12.2022

Παρερμηνεία οι αναφορές για Σχοινά-«Δεν βρίσκεται υπό διερεύνηση»

Σχοινάς: Η Ευρώπη θα δώσει επιπλέον €200 εκ. στην Τουρκία
Τι λέει ο επικεφαλής Εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Ερίκ Μάμερ

Δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων όσον αφορά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και για αυτό η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές σε Επίτροπους κατά τις δηλώσεις της τη Δευτέρα όταν κλήθηκε να απαντήσει για παλαιότερες δηλώσεις του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.

>>Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις<<

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Σχοινά αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, οι θέσεις οι οποίες έχει εκφράσει βρίσκονται σε συμφωνία με αυτές της επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε όποιες διαφορές» τόνισε ο κ. Μαμέρ.

Κληθείς να διευκρινίσει γιατί η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν δεν απάντησε συγκεκριμένα στην ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Σχοινά, ο κ. Μαμέρ τόνισε ότι «η Πρόεδρος στηρίζει ολόκληρο το Κολέγιο».

«Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνει ειδική αναφορά σε αυτό τώρα σε σχέση με το όποιο συγκεκριμένο μέλος του Κολεγίου, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που αφορούν το Κολέγιο» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαμέρ είχε επίσης διευκρινίσει χθες στο Politico πως ο κ. Σχοινάς «δεν βρίσκεται υπό διερεύνηση».

Υπενθυμίζεται πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε παρευρεθεί στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο ΓΚουτέρες και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Σε ανάρτηση του στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου, μετά από συνάντηση με τον αξιωματούχο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας υπεύθυνο για το Κατάρ, Μαξ Τουνόν, ο κ. Σχοινάς είχε αναφέρει πως «το Κατάρ έκανε σημαντική και απτή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εργασίας που πρέπει να διατηρηθούν και να εφαρμοστούν αποτελεσματικά πέρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022».

Η κ. Φον ντερ Λάιεν είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ενέργεια τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες να σχολιάσει αν οι Βελγικές αρχές είχαν επικοινωνήσει με την Κομισιόν στο πλαίσιο της έρευνας.

Απάντησε πως από την πλευρά της Κομισιόν «ελέγχουμε από την πλευρά μας το Μητρώο Διαφάνειας που έχουμε, όπου δημοσιεύονται όλες οι συναντήσεις των μελών του Κολεγίου και μελών των ομάδων τους με εκπροσώπους συμφερόντων». Δεν έκανε ωστόσο συγκεκριμένη αναφορά σε κανένα μέλος του Κολεγίου.

Στη συνέχεια, δημοσίευμα στο live blog της ειδησεογραφικής σελίδας Politico αναφέρθηκε στις δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν με τίτλο που παρέπεμπε στην ερμηνεία ότι ο κ. Σχοινάς βρίσκεται «υπό έλεγχο» (“Schinas under scrutiny”), τίτλος ο οποίος αναπαράχθηκε από ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ.

Σε tweet του ο σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Σχοινά, Βαγγέλη Δεμίρης έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς γράφοντας: «Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν «διερεύνηση» του @Margschinas Χαμένοι στη μετάφραση...»

ΚΥΠΕ

Home