Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το State Department ενέκρινε την παροχή δύο C-130 στην Ελλάδα - Στο τελικό στάδιο για F-35

Offsite Team -
29.04.2023

Το State Department ενέκρινε την παροχή δύο C-130 στην Ελλάδα - Στο τελικό στάδιο για F-35

Η Αθήνα αναμένεται να αγοράσει άλλα δύο καινούργια C-130

Tην παροχή δύο μεταγωγικών C-130 στην Ελλάδα ενέκρινε την Παρασκευή το State Department, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά των μαχητικών F-35, 5ης γενιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών άναψε το πράσινο φως για τη διάθεση των δύο C-130 στην Αθήνα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πώληση στην Ελλάδα δύο καινούργιων C-130.

Όσον αφορά στα F-35, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται ένα στάδιο πριν την τελική έγκριση για την πώληση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών στην Ελλάδα και την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα κατασκευής, με πολλαπλά οφέλη για την άμυνα και την οικονομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κρατικού καναλιού, το Κογκρέσο αναμένεται να δώσει έγκριση για την πώληση των F-35 στην Αθήνα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Τουρκία.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει το πρώτο F-35 να φτάσει στην Ελλάδα το 2028.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ελλάδα θα λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας άνω των δύο δισ. δολαρίων, με τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της.

Πηγή: skai.gr

Home