Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (Βίντεο)

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (Βίντεο)

Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 84 προσαγωγές επειδή διαδηλωτές είχαν μαζί τους ασφυξιογόνες μάσκες ενώ έγιναν και 7 συλλήψεις για σφυριά και αιχμηρά αντικείμενα.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τη συμμετοχή άλλων σωματείων.

Οι συγκεντρωμένοι καταλαμβάνουν το χώρο επί της οδού Αμαλίας, ενώ αν και δεν έχουν προγραμματιστεί ομιλίες, υπάρχει εξέδρα.

Το συλλαλητήριο εξελίσσεται προς το παρόν χωρίς απρόοπτα, πέραν από κάποια συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ έχουν αναρτηθεί πανό υπέρ του δημοψηφίσματος για την ονομασία.

 

Σημειώνεται επίσης ότι ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της αστυνομίας είναι κλειστός από τις 16:30 το απόγευμα με τους συρμούς να διέρχονται από το σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεταιστο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην αμερικάνικη πρεσβεία και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ:

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Είναι μία συμφωνία που με κανέναν τρόπο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της ειρήνης και στη συνεργασία των λαών. Αντιθέτως, υπονομεύει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και διευκολύνει τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προωθώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτελεί τον βασικό στόχο αυτής της συμφωνίας, είναι παράγοντας αστάθειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς.

Ισχυρή είναι και η παρουσία αστυνομικής δύναμης καθώς περίπου 15 κλούβες των ΜΑΤ έχουν στηθεί έξω από την πρεσβεία. 

Home