Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαπίντ στη Νέα Υόρκη

Offsite Team -
21.09.2022 - 14:28

Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαπίντ στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, που αντικατοπτρίζει την στρατηγική σχέση των δύο χωρών».

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Λαπίντ συζήτησαν για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, για την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και για τις  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο (σχήμα συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ), με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ προς όφελος των δύο λαών, εργαζόμενοι παράλληλα για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας που θα ενισχύσει την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΥΠΕ

Home