Τα βάζει με την ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στα Σκόπια

Τα βάζει με την ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στα Σκόπια

ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Επιβεβαιώνεται η αναξιοπιστία της ΕΕ

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανευθυνότητα των Ευρωπαίων ηγετών και την αναξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ευρωπαϊκό «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά την απόρριψη της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ορισμένοι στην Ελλάδα, που ανοήτως μιλούσαν για επιζήμια συμφωνία και για συναλλαγή με τους Ευρωπαίους, σε λίγο θα παρακαλούν να μην εκλεγεί το αδερφό τους κόμμα, VMRO, και τεθεί σε κίνδυνο η Συμφωνία των Πρεσπών», σημειώνει η Κουμουνδούρου. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά το «μπλόκο» από την Ε.Ε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. 

To «ιστορικό λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως αποκάλεσαν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προκάλεσε πολιτικούς κλυδωνισμούς στα Σκόπια, με τον Ζόραν Ζάεφ να εξετάζει από την πρώτη στιγμή το σενάριο της παραίτησης.

«Προτείνω την ταχεία διεξαγωγή εκλογών με τις οποίες, εσείς, οι πολίτες, θα αποφασίσετε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο Ζάεφ, σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

cnn.gr 

Home