Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τεχνικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό στο πλευρό της Πισπιρίγκου

Offsite Team -
07.07.2022

Τεχνικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό στο πλευρό της Πισπιρίγκου

Η προφυλακισμένη μητέρα μέσα από το κελί της διαβάζει όλες τις καταθέσεις και ψάχνει να βρει κάπου να πατήσει για να αποδείξει όπως ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους

Για αύριο, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ανωμοτί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ωστόσο, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να καταθέσει τις γραπτές της εξηγήσεις.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ότι δεν θα είναι έτοιμη μέχρι την Παρασκευή, όπου έχει κληθεί για την ανωμοτί κατάθεση.

Αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για τις 14 Ιουλίου.

Το υπόμνημα

Το πιο πιθανό ωστόσο είναι να μην πάρει τόσες μέρες παράταση και της πουν ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να παραδώσει τις γραπτές της εξηγήσεις.

Το υπόμνημά της δε θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν Μαλένα και Ίριδα αλλά θέλει να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλογρηά για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών.

Η προφυλακισμένη μητέρα μέσα από το κελί της διαβάζει όλες τις καταθέσεις και ψάχνει να βρει κάπου να πατήσει για να αποδείξει όπως ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους.

Το κλειδί για τις αρχές είναι ο θάνατος της Ίριδας και η περιγραφή της αδερφής της στην κατάθεσή της κρίνεται ως σημαντική. Πώς βρήκε το παιδί στην κούνια νεκρό σε άλλη θέση από αυτή που ήταν συνήθως. Τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της έχουν επιστρατεύσει τους τεχνικούς τους συμβούλους. Για τις αρχές όμως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η βασική ύποπτη για τις δολοφονίες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχτούν να σταθούν δίπλα της.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας, που θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Λέων: Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι έχουμε τρεις ανθρωποκτονίες

Για το θέμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όπως ανέφερε «αν μεταφερθούν στους συναδέλφους του εξωτερικού όλα τα στοιχεία και τα πορίσματα εκτιμώ ότι και αυτοί δεν θα δουν κάτι διαφορετικό από αυτά που είδαν και εδώ οι συνάδελφοι ιατροδικαστές».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι το αποτέλεσμα των πορισμάτων για τους θανάτους των παιδιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και υπογράμμισε ότι δεν αμφιβάλει κανείς ότι και οι τρεις θάνατοι είναι εγκληματικές ενέργειες.

Επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό να μεταφερθούν στους συναδέλφους του εξωτερικού όλα τα δεδομένα και να μεταφραστούν σωστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «υπήρξαν άνθρωποι που έχουν υπερασπιστεί αυτά τα παιδιά. Νομίζω ότι δεν στερήθηκαν της αγάπης ανθρώπων ειδικών, μη ειδικών, είτε όλου του κόσμου». «Δόθηκε επιστημονική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτι που δικαιώνει τις ψυχές τους» είπε τέλος ο κ. Λέων.

 

Home