Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

11 βουλευτές πάνε σήμερα σε Παπαδόπουλος, Δασάκι και Αμμόχωστος

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 07.07.2023

11 βουλευτές πάνε σήμερα σε Παπαδόπουλος, Δασάκι και Αμμόχωστος

Περιοδεία στα 3 γήπεδα - Αναμένεται η ολοκλήρωση των μελετών

Γιώργος Μιχαηλίδης

Περιοδεία στα τρία  γήπεδα των προσφυγικών σωματείων Ανόρθωσης - «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», Νέας Σαλαμίνας «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ » και του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι θα κάνουν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής.

Οι βουλευτές στην τρίωρη παρουσία τους στα γήπεδα, θα βρεθούν αρχικά στις 09:00 στο Στάδιο του Εθνικού Άχνας. Στις 10:00 θα επισκεφθούν το Στάδιο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» και στις 11:00 το Στάδιο «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» για να ελέγξουν ιδίοις όμμασι την κατάστασή των τριών σταδίων και τα έργα που απαιτούνται να γίνουν.

Στα τρία γήπεδα πρέπει να γίνουν βελτιωτικά έργα σε σχέση με τη στατική επάρκειά τους και την ασφάλεια ώστε να μπορούν να φιλοξενούν αγώνες Α Κατηγορίας. Ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων Γιώργος Καράς ανέφερε ότι στα τρία σωματεία Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας θα δοθεί  συνολικά το ποσό των €150.000.(Η Ανόρθωση θα λάβει  ένα ποσό κοντά στις é80.000 και η Νέα Σαλαμίνα με τον Εθνικό ‘Αχνας θα πάρουν από €35.000.

Σύμφωνα με τον κ. Καρά, τα τρία σωματεία επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη σε σύσκεψη στο Προεδρικό δήλωσαν αδυναμία να προβούν σε μελέτη για τα βελτιωτικά έργα στα γήπεδά τους. Για το λόγο αυτό ζήτησαν και εξασφάλισαν κρατική χορηγία. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθούν τα χρήματα είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να υπάρξει κοστολόγηση των έργων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Σοβαρό τροχαίο για τον Πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ<<<<

Όπως πληροφορούμαστε, στις 26 Ιουλίου θα δοθεί διάσκεψη Τύπου όπου οι μελετητές θα δώσουν λεπτομέρειες για την κοστολόγηση των έργων και όλα όσα αφορούν τη στατική επάρκεια, την πυρασφάλεια και όλα όσα πρέπει να γίνουν στα τρία γήπεδα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκος Κέττηρος ανέφερε στην Offsite News ότι «κρίναμε σκόπιμο να επισκεφθούμε τα τρία γήπεδα για να δούμε την κατάστασή τους. Γνωρίζουμε ότι στα τρία σωματεία έπρεπε να δοθούν κάποια χρήματα, αλλά ακόμα δεν δόθηκαν. Μαθαίνουμε για νέα έργα σε γήπεδα αξίας εκατομμυρίων. Δεν θέλουμε τα προσφυγικά γήπεδα να είναι οι φτωχοί συγγενείς».

Άρχισαν έλεγχοι στα γήπεδα

Σε μια άλλη εξέλιξη, άρχισαν οι έλεγχοι σε όλα τα Στάδια Α Κατηγορίας όπου θα ελεγχθεί η στατικότητα των κερκίδων και όλα όσα αφορούν την ασφάλεια για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας ενόψει της νέας σεζόν. Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων εφόσον κριθεί αναγκαίο είτε δεν θα δώσει άδεια χρήσης γηπέδων, είτε θα θέσει περιοριστικά μέτρα για τη χρήση των γηπέδων.

 

Home