Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άδειες κυκλοφορίας: Μόνο online η ανανέωση από Ιούνιο λόγω υποστελέχωσης

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 10.05.2024

Άδειες κυκλοφορίας: Μόνο online η ανανέωση από Ιούνιο λόγω υποστελέχωσης

Εξαιρούνται 6 κατηγορίες οχημάτων - Ποντάρουν και στην ψηφιακή εποχή

Η υποστελέχωση «δένει» τα χέρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Λόγω του γεγονότος ότι όλα τα επαρχιακά τμήματα οδικών μεταφορών έχουν πολλά κενά σε έμψυχο δυναμικό η διοίκηση του Τμήματος αποφάσισε να δράσει διαδικτυακά.

Το Τμήμα αποφάσισε όπως από την 1η Ιουνίου 2024 ανανεώνει μόνο διαδικτυακά τις άδειες κυκλοφορίας (μέχρι στιγμής γινεται και με φυσική παρουσία).  Η έλλειψη προσωπικού αλλάζει τα δεδομένα και πλέον οι οδηγοί δεν θα αποτείνονται στα Ταμεία για την καταβολή των τελών της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων.

Την ίδια στιγμή θα σταματήσει και η ροή ιδιοκτητών οχημάτων  στα Ταμεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), ή στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΠΟ) για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων τους. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Χωρίς άδεια κυκλοφορίας 63.857 αυτοκίνητα - Διαγράφηκαν 10.197 οχήματα<<<<<

Υπάρχουν και εξαιρέσεις

Από το νέο κανονισμό εξαιρούνται έξι κατηγορίες οχημάτων - Πρόκειται για:

  •  330 οχήματα που ανήκουν σε  Πρεσβείες
  • 24 Ιδιωτικά οχήματα λεωφορεία πολυτέκνων.
  • 27 οχήματα που ανήκουν στα λατομεία.
  • Τα παλαιά οχήματα αντίκες με ειδική άδεια ΄’που καταβάλλεται το ποσό των 25 ευρώ.
  • Τα οχήματα που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη.
  • Τα οχήματα που ανήκουν σε άλλους οργανισμούς με κωδικό εξαίρεσης  04 και δεν κατέχουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα του Τμήματος.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα αποτείνονται στα γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Ελένη Πίπη Χατζηκώστα μιλώντας στην  ΟffsiteNews ανέφερε ότι «η απόφαση για την καταβολή διαδικτυακά των τελών αδειών κυκλοφορίας από την 1η Ιουνίου 2024 εχει διπλό σκοπό. Κυριότερος είναι η έλλειψη προσωπικού και η υποστελέχωση του Τμήματος που μας αναγκάζει βρούμε άλλες λύσεις. Με το προσωπικό που έχουμε δεν βγαίνουμε. Τα Επαρχιακά Τμήματα είναι πλήρως υποστελεχωμένα και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Πάντως, η κ. Πίπη ανέφερε ότι ένας δεύτερος λόγος για να γίνουν όλα πλέον διαδικτυακά είναι το γεγονός ότι «θέλουμε να βαδίσουμε με την τεχνολογια ώστε το Τμήμα πλέον να λειτουργεί ψηφιακά».

Υπενθυμίζεται ότι, οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

0
Home