Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αγνοούμενοι: Ταυτοποιήθηκαν 1030 - Αγνοούνται 972

Offsite Team
- 07.04.2023

Αγνοούμενοι: Ταυτοποιήθηκαν 1030 - Αγνοούνται 972

Λ. Παντελίδης: Τεράστιο το έργο που υπολείπεται για αγνοούμενους

Τεράστιο είναι το έργο που υπολείπεται να γίνει στο θέμα της διερεύνησης των αγνοουμένων, ανέφερε ο Λεωνίδας Παντελίδης, ο οποίος μίλησε στο ΚΥΠΕ μετά τον επαναδιορισμό του στη θέση του Εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ).

Απαντώντας σε ερώτηση για το έργο της επιτροπής, είπε «το έργο είναι τεράστιο, μας υπολείπονται ακόμα περίπου 900 άτομα» που συμπεριλαμβάνονται στους αγνοούμενους.

Ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία ενδιαφέροντος και η ΔΕΑ έχει «πληροφορίες, δεν προλαβαίνουμε να σκάβουμε» και υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα συνεργεία.

Σήμερα, ανέφερε, μεταβαίνει στην Πάφο μαζί με ομάδα και άτομα από τα κατεχόμενα που ήρθαν ως μάρτυρες, για διερεύνηση μιας υπόθεσης για την οποία έχουν πληροφορίες μέσα στα ορεινά χωριά της Πάφου.

«Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά να γίνει, πολλές υποθέσεις να λύσουμε, μας πιέζει ο χρόνος και χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο παρελθόν», είπε.

Εξήγησε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ότι «μάρτυρες μας φεύγουν ή η μνήμη τους αδυνατίζει, το περιβάλλον μεταβάλλεται μέρα με την μέρα».

Ωστόσο, πρόσθεσε, έστω και τώρα με μεγάλη καθυστέρηση γίνεται τεράστια προσπάθεια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΕΑ και τα στοιχεία μέχρι την 31 Μαρτίου 2023, συνεχίζουν να αγνοούνται 772 Ελληνοκύπριοι και 200 Τουρκοκύπριοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν 738 Ε/κ και 292 Τ/κ.

«Σημασία έχει ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια. Έχουμε βεβαίως δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ένα σωρό δυσκολίες και προβλήματα αλλά στο τέλος καταφέρνουμε και σκάβουμε και για μένα αυτό μετρά» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home