Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανακριτική για Μονή Αββακούμ: Θέλει να τους δει όλους και στο τέλος τους δύο μοναχούς

Offsite Team
- 28.03.2024

Ανακριτική για Μονή Αββακούμ: Θέλει να τους δει όλους και στο τέλος τους δύο μοναχούς

Μετά το Πάσχα οι εξελίξεις για τη Μονή Αββακούμ - Έδωσαν πολλοί μέχρι τώρα τη μαρτυρία τους

Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, που όρισε το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ωστόσο, μεγάλος αριθμός προσώπων από τους κόλπους της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και από τον κύκλο της Μονής και των δύο εν αργία μοναχών προσέρχεται επί καθημερινής βάσεως ενώπιoν της Ανακριτικής Επιτροπής για κατάθεση, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο εν αργία μοναχοί δεν παρουσιάστηκαν ούτε χθες ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, όπως αναμενόταν, αφού λόγω του μεγάλού όγκου του υλικού, που έχει μπροστά της η Ανακριτική Επιτροπή, δεν κατέστη δυνατόν ακόμα να τους καλέσει.

Εργάζονται νυχθημερόν σε Ανακριτική

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από εκκλησιαστική πηγή, οι διαδικασίες που διενεργούνται από την Ανακριτική Επιτροπή είναι «πυρετώδεις», ενώ τα μέλη εργάζονται νυχθημερόν, ώστε να γίνει κατορθωτή η κατάρτιση πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, για τη λήψη απόφασης.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι καθημερινά προσέρχεται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής ένα μεγάλος αριθμός προσώπων από τους κόλπους της Ιεράς Μητρόπολής Ταμασού, καθώς επίσης από τον κύκλο των δύο μοναχών και της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ώστε να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της διερεύνησης με αξιόπιστο τρόπο.

Όπως σημείωσε η πηγή, τα μέλη της Επιτροπής «δεν θέλουν να πάσχει η διαδικασία και να έχει κενά».

«Ένας λόγος που η Ανακριτική Επιτροπή δεν έχει καλέσει ακόμα τους δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες είναι γιατί θέλει να είναι εντελώς έτοιμη όταν θα έρθουν. Προετοιμάζουν το έδαφος», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι όταν οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες παρουσιαστούν και καταθέσουν στην Ανακριτική Επιτροπή, η διαδικασία τελειώνει, εφόσον δεν προκύψουν νέα στοιχεία.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων την περασμένη εβδομάδα η διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

ΚΥΠΕ

0
Home