Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απεργούν οι ναυαγοσώστες στην Πάφο λόγω υποστελέχωσης

Offsite Team
- 14.06.2023

Απεργούν οι ναυαγοσώστες στην Πάφο λόγω υποστελέχωσης

Δίωρη διαμαρτυρία στις 27 Ιουνίου

Σε δίωρη προειδοποιητική διαμαρτυρία κατέρχονται οι ναυαγοσώστες της επαρχίας Πάφου στις 27 Ιουνίου από τις 08:00 μέχρι 10:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου, σε Γενική Συνέλευση των Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών της Επαρχίας Πάφου, η οποία είχε ως θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Όπως αναφέρεται, με βάση τη συζήτηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι επιβάλλεται άμεσα η επαρκής στελέχωση των οργανωμένων παραλιών για την ομαλή λειτουργία τους και την ασφάλεια τόσο των λουόμενων όσο και των ναυαγοσωστών.

Επίσης, αναφέρεται πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 13 κενές θέσεις ναυαγοσωστών με αποτέλεσμα αρκετοί πύργοι να είναι υποστελεχωμένοι και να υπολειτουργούν.

Οι παραλίες Μπάνια, ΣΟΔΑΠ και Πλαζ Πόλης Χρυσοχούς, οι οποίες λειτουργούν όλο το έτος, πρέπει να στελεχωθούν, προστίθεται στην ανακοίνωση, με τουλάχιστον ακόμα πέντε 12μηνους ναυαγοσώστες, «ένα αίτημα δικαιολογημένο, το οποίο όμως, παρά τις έντονές  προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί».

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη όπως προχωρήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης και βελτίωσης των πύργων και των υποδομών και της παραχώρησης του κατάλληλου εξοπλισμού στους ναυαγοσώστες.

Δυστυχώς, σημειώνεται, υπάρχει παραλία στην οποία δεν υπάρχει πύργος, ενώ σε κάποιες παραλίες οι πύργοι είναι ακατάλληλοι, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των ναυαγοσωστών.

Τέλος, η Συνέλευση επανέλαβε τη θέση της ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Παραλιών όπως καθορίζεται στο «Σχέδιο Σαλαμίς», η οποία θα επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, τα οποία θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με βάση τα πιο πάνω, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όλοι οι ναυαγοσώστες να κατέλθουν σε δίωρη διαμαρτυρία την Τρίτη 27 Ιουνίου από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί. Οι ναυαγοσώστες «είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home