Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βαφεάδης: Θέλει περισσότερους δρόμους με 30km για να κυκλοφορούν περισσότερα e-scooters

Offsite Team
- 08.02.2024

Βαφεάδης: Θέλει περισσότερους δρόμους με 30km για να κυκλοφορούν περισσότερα e-scooters

Έρχονται βελτιώσεις στις διασταυρώσεις με κάμερες - Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας

Της συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας προέδρευσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη, στελεχών της Αστυνομίας και άλλων αρμόδιων Υπηρεσιών.

Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, του οποίου μοναδικός σκοπός είναι να συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, και ιδιαίτερα στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. 

Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ενημερώθηκε ότι στις συμβολές όπου είχαν τοποθετηθεί σταθερές κάμερες, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 είχαν καταγραφεί κατά μέσο όρο 200 καταγγελίες την ημέρα, σε αντίθεση με 800 που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες του ίδιου χρόνου. «Τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά» ως προς την αποτελεσματικότητα του εν λόγω μέτρου, τόνισε ο κ. Υπουργός.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση σε σχέση με τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης και, τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επεσήμαναν την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Αποφασίσθηκε όπως άμεσα προωθηθεί ενημέρωση σχετικά με τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος, ενώ παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για βελτίωση της σήμανσης στις συμβολές όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα αυτό.

Συζητήθηκε επίσης η πρακτική εφαρμογή της Νομοθεσίας για τις Συσκευές Προσωπικής Κινητικότητας (e-scooters) και τα ζητήματα που ανέκυψαν από τη λειτουργία των εταιρειών ενοικίασης και λειτουργίας των συσκευών αυτών. Τονίστηκε η ανάγκη για ουσιαστική επιτήρηση των αδειοδοτήσεων των εταιρειών που έχουν παραχωρηθεί από τους Δήμους, καθώς και η γενικότερη αστυνόμευση της χρήσης. 

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέδειξε την ανάγκη για επέκταση των Ζωνών Ορίου Ταχύτητας 30 Χ.Α.Ω. για ενθάρρυνση της ασφαλής χρήσης των Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για υλοποίηση σχετικών εφαρμογών. Επιπρόσθετα, θα αξιολογηθεί η ανάγκη για τροποποιήσεις στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων.

ΓΤΠ

0
Home