Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν άρον άρον σύστημα πυρόσβεσης στα λεωφορεία - Λαμπάδιασαν 3 τους τελευταίους μήνες

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 02.12.2023

Βάζουν άρον άρον σύστημα πυρόσβεσης στα λεωφορεία - Λαμπάδιασαν 3 τους τελευταίους μήνες

Αρχίζουν αυστηρότεροι έλεγχοι - Μόνο σε αντιπροσωπεία για σε μηχανικό για service

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών μετά το νέο περιστατικό που σημειώθηκε χθες Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 όταν σχολικό λεωφορείο έγινε παρανάλωμα του πυρός στην Αγλαντζιά. Πρόκειται για το τέταρτο ατύχημα , το τρίτο με καμμένο λεωφορείο τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να αποφασιστεί άρον - άρον η τοποθέτηση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης σε όλα λεωφορεία.

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης σε όλα

Ο προίστάμενος της Διεύθυνσης Ανώτερων Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου ανέφερε στην Offsite News ότι μετά  και το νέο περιστατικό αποφασίστηκε να τοποθετηθεί αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης σε όλα τα λεωφορεία. Αυτή τη στιγμή όσες εταιρείες ανανέωσαν το στόλο τους έχουν προβεί σε αυτη τη διευθέτηση. Συνολικά, πέραν των 400 λεωφορείων διαθέτουν το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Πλέον το σύστημα θα τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία είτε παλαιά είτε νέα που χρησιμοποιούνται στους δρόμους. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Αγλαντζιά<<<<

Θα πηγαίνουν σε αντιπροσωπεία και όχι μηχανικό για service

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι όλα τα λεωφορεία πλέον θα πηγαίνουν για μηχανικό έλεγχο του λεωφορείου (service) στην αντιπροσωπεία και όχι σε μηχανικό. Με αυτό τον τρόπο ανέφερε ο κ. Νικηφόρου θα διασφαλίζεται η καλή συντήρηση των λεωφορείων.

Βγαίνουν στους δρόμους για εντατικούς ελέγχους

Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη οι τεχνικοί του Υπουργείου Μεταφορών θα βγουν στους δρόμους για να ελέγχουν σε τακτική βάση τα σχολικά λεωφορεία .Ο έλεγχος θα είναι μηχανικός και ποιοτικός αφου θα ελέγχεται και το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. 

Αναμένουν το πόρισμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Διεύθυνση Ανώτερων Επιβατικών Μεταφορών αναμένει το πόρισμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας αναφορικά με την εκδήλωση φωτιάς στο σχολικό λεωφορείο την Παρασκευή. . Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σωλήνα καυσίμων. Όπως είπε, το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης που διέθετε το λεωφορείο επιβράδυνε τη φωτιά και οι μαθητές κατάφεραν να εγκαταλείψουν το λεωφορείο. 

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

0
Home