Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν standby ρυμουλκά στο Highway για να μην κλείνει ποτέ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 16.05.2023

Βάζουν standby ρυμουλκά στο Highway για να μην κλείνει ποτέ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μετακινούνται άμεσα τα οχήματα που εμπλέκονται σε μικροατυχήματα εντός του αυτοκινητόδρομου και όχι μόνο προκρίνει  η Κυβέρνηση. Η ρύθμιση προωθείται από το Υπουργείο Μεταφορών μέσω είτε νόμου είτε κανονισμών με βασική προύπόθεση να φεύγουν άμεσα τα οχήματα από το δρόμο και να μη δημιουργείται κομφούζιο. Προς εξυπηρέτηση αυτου του στόχου, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσφορές ώστε λίαν συντόμως στον αυτοκινητόδρομο να βρεθούν ρυμουλκά οχήματα ανταπόκρισης τα οποία σε ελάχιστα λεπτά θα ανταποκρίνονται και θα μεταφέρουν εκτός του highway οχήματα όταν έχουν μικροατυχήματα. Στόχος είναι να «καθαρίζει» ο δρόμος άμεσα.

Όπως πληροφορούμαστε, το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί και εντός των πόλεων, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Το θέμα με την άμεση μετακίνηση των οχημάτων από το οδόστρωμα μετά από μικροατυχήματα έγινε μετά από εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στόχος της πρότασης ήταν να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού όταν υπάρχει παραδοχή για τις ζημιές, Με βάση την εισήγηση,  οι οδηγοί μπορούν να φωτογραφίσουν τις ζημιές  και να  αποστέλλουν τις φωτογραφίες  στο αρμόδιο Τμήμα των ασφαλιστικών που συνεργάζονται χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.  

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Mαρίνος Μουσιούττας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ως Επιτροπή, συζητήσαμε το εν λόγω θέμα τρεις φορές χωρίς κάποια κατάληξη, λόγω άρνησης κάποιων από τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναμένουμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου για να δουμε τι περιέχει και να το προωθήσουμε άμεσα».

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν στη Βουλή,  Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών βρίσκεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για αλλαγή κανονισμού ώστε να υποχρεούνται οι οδηγοί μετά από μικροατυχήματα μηχανοκινήτων οχημάτων να μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου για να μην παρεμποδίζεται η τροχαία κίνηση.

Υπάρχουν προϋποθέσεις

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο πρόεδρος του  Παγκύπριος Συνδέσμου  Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κυριάκος Ανδρέου υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Αυτές είναι:

Πρώτο: Η μη ύπαρξη σοβαρών τραυματισμών από τους οδηγούς.

Δεύτερο: Tα οχήματα να μπορούν να μετακινούνται.

Τρίτο: Oι εμπλεκόμενοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν την ικανότητα και ευχέρεια φωτογράφησης της σκηνής ή της ζημιάς του οχήματος.

Home