Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βγαίνουν σε προσφορές για 35 νέα ηλεκτρικά ή plug in οχήματα για Υπουργούς & Αξιωματούχου

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 11.01.2024

Βγαίνουν σε προσφορές για 35 νέα ηλεκτρικά ή plug in οχήματα για Υπουργούς & Αξιωματούχου

19 Ιανουαρίου 2024 θα ανοίξει ο διαγωνισμός για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στις 26 Ιανουαρίου για τα υβριδικά

Με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα θα μετακινούνται Υπουργοί, Υφυπουργοί και αλλοι αξιωματούχοι του κράτους στους επόμενους μήνες. Την περασμένη Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024 το Υπουργείο Μεταφορών προχώρησε σε ανακοίνωση πρόθεσης διαγωνισμού για αγορά 35 συνολικά ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων . προς όφελος της κρατικής μηχανής.

 Θα γίνουν δυο ξεχωριστοί διαγωνισμοί

΄’Οπως πληροφορουμαστε θα γίνουν δυο ξεχωριστοί διαγωνισμοί αφού στις 19 Ιανουαρίου 2024 θα ανοίξει ο διαγωνισμός για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στις 26 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για υβριδικά οχήματα -plug in. Εντός  35 ημερών μετά τις 26 Ιανουαρίου οι προσφορές θα κλείσουν και θα ληφθούν αποφάσεις.με σκοπό να γίνουν οι παραγγελίες στις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα πλειοδοτήσουν.

Το ενδεχόμενο να έχουμε.τα νέα Υπουργικά αυτοκίνητα εντός του 2024 αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο, αφού τα πάντα εξαρτώνται από την ανταπόκριση των βιομηχανιών και τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει.

>>>>Διαβάστε επίσης: Mε ηλεκτρικά hatchback και μικρά SUV αντί για λιμουζίνες θα κυκλοφορούν οι Υπουργοί<<<<

Αλλάζει ο στόλος

Μιλώντας στην Οffsite News ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι «θα αλλάξει ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, τα οχήματα που χρησιμοποιούν τώρα οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, αμέσως μετά την παραλαβή των νέων οχημάτων θα δοθούν σε γενικούς διευθυντές και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδέσμευση του κονδυλίου είναι η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η πρώτη δουλειά Χριστοδουλίδη

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 06 Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απέσυρε νομοσχέδιο που εκκρεμούσε  ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών για την αγορά οχημάτων για κρατικούς αξιωματούχους προχώρησε η κυβέρνηση.

Το αίτημα είχε κατατεθεί από την απελθούσα κυβέρνηση στην Επιτροπή στις 24 Φεβρουαρίου.Το αίτημα του ΥΠΟΙΚ, όπως κατατέθηκε στην επιτροπή Οικονομικών,αφορούσε  την αποδέσμευση συνολικού κονδυλίου ύψους €3,09 εκατ., που αφορά στην αγορά άλλων οχημάτων και κινητών μηχανημάτων και σε αυτό περιλαμβάνεται κονδύλι ύψους €1,78 εκατ. για την προμήθεια 35 επιβατικών οχημάτων σαλούν για αξιωματούχους.

 

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

0
Home