Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βουλή: Ζητά εξηγήσεις από Κυβέρνηση για τις δομές ανηλίκων μεταναστών

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 23.11.2023

Βουλή: Ζητά εξηγήσεις από Κυβέρνηση για τις δομές ανηλίκων μεταναστών

Αντιδράσεις σε Λεμεσό και Λεμεσό - Δήμαρχος Γερμασόγειας: Δεν λάβαμε απάντηση από το Προεδρικό

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης να ανεγείρει σε κρατικά τεμάχια υποδομές για την εφηβική προστασία μεταναστών θα τύχουν κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής θα συζητηθούν οι  ενέργειες της κυβέρνησης για εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία δομών εφηβικής προστασίας μεταναστών. Σημειώνεται ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν  υποχρέωση της πολιτείας που πηγάζει από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από κατοίκους των Λατσιών, της Λακατάμιας στην πρωτεύουσα και Γερμασόγεια, Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό. Οι πολίτες ζητούν από την Κυβέρνηση να ματαιώσει τα σχέδιά της και να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες μεταξύ Τοπικών Αρχών και πολιτών. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Ενοχλημένος ο Πρόεδρος από παρεμβάσεις στον Ακάμα - Ζήτησε πάγωμα εργασιών>>>>

Δήμαρχος Γερμασόγειας: «Στάληκε επιστολή στο Προεδρικό, αλλά»….

Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς μιλώντας στην Offsite News ανέφερε ότι «στείλαμε επιστολή υπογεγραμμένη από 1200 κατοίκους στο Προεδρικό,αλλά δεν πήραμε απάντηση».  Ο κ. Ξυδιάς ανέφερε «δεν είμαστε αρνητικοί στην ανέγερση των υποδομών, αλλά θέλουμε λεπτομέρειες τι ακριβώς θα γίνει». Ο κ. Ξυδιάς ανέφερε ότι «σκοπός ήταν να αξιοποιήσουν τα δύο κρατικά τεμάχια για τη δημιουργία δομών στη Γερμασόγεια στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ωστόσο ούτε ξέρουμε τον αριθμό ατόμων και τι ακριβώς δομές θέλουν».

Μιλώντας στην Offsite News ο εκ των εισηγητών του θέματος βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου δήλωσε ότι «ζητούμε ενημέρωση από το αρμόδιο Υφυπουργείο. Θέλουμε να μάθουμε εάν είναι δομές η δεν είναι δομές; Θα υπάρχουν ανήλικοι μετανάστες ή ανήλικοι ημεδαποί ή και τα δυο;. Θα είναι σε ένα χώρο ή σε πολλούς σε όλη την Κύπρο»’ O κ. Γεωργίου ανέφερε ότι θέλουμε να ενημερωθούμε για να τοποθετηθούμε επί της ουσίας.

Η Offsite News επικοινώνησε με το Υφυπουργείο Πρόνοιας αλλά μας αναφέρθηκε ότι θα τοποθετηθούν σήμερα στη Βουλή. Όσον αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών θα τοποθετηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο με την εμπλοκή του Κτηματολογίου.

 

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home