Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βραβείο «Συνεισφορά στην Κοινωνία» σε John Christodoulou & Yianis Christodoulou Foundation

Offsite Team
- 12.03.2024

Βραβείο «Συνεισφορά στην Κοινωνία» σε John Christodoulou & Yianis Christodoulou Foundation

To Βραβείο «Συνεισφορά στην Κοινωνία» του Cyprus Diaspora Forum απονεμήθηκε στον John Christodoulou και το Yianis Christodoulou Foundation

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στην παρουσία μεγάλης συγκέντρωσης Κυπρίων από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν στην Κύπρο ειδικά για Cyprus Diaspora Forum, καθώς και υπουργών, διπλωματών, επιχειρηματικού κόσμου και άλλων, το Yianis Christodoulou Foundation και ο ιδρυτής του John Christodoulou τιμήθηκαν με μια ακόμη διάκριση, το σημαντικό Βραβείο «Συνεισφορά στην Κοινωνία» (‘Contribution to Society’).

Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τη δέσμευση και συνεισφορά του Ιδρύματος στη βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος των μαθητών και στην υποστήριξη ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο, και στο εξωτερικό. 

Με ιδρυτή τον John Christodoulou, οραματιστή και φιλάνθρωπο με κυπριακές ρίζες, το Ίδρυμα στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο ελκυστικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Παρέχει άρτιες εγκαταστάσεις αλλά και εξοπλισμό τεχνολογίας, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση την οποία δικαιούνται.

Το Cyprus Diaspora Forum, έχει αποτελέσει μια καθοριστική συγκέντρωση ειδικών, τόσο τοπικών όσο και από τη διασπορά, σε θέματα όπως οικονομία, τέχνες, πολιτισμός, επιχειρηματικότητα, φιλανθρωπία, κ.α. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του καταληκτικού Gala Dinner και Τελετής Βράβευσης, αναδεικνύοντας το αντίκτυπο του Ιδρύματος όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην παγκόσμια κυπριακή κοινότητα.

δ

Εκ μέρους του κ. Χριστοδούλου, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Σταύρος Σταύρου – Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου και προσωπικός φίλος του για πάνω από 15 χρόνια, και η κα. Άγγελα Παναγιώτου, Εκπρόσωπος του Ιδρύματος στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε η κα. Παναγιώτου, «Το Ίδρυμα είναι αφοσιωμένο στο να καταστήσει την εκπαίδευση ελκυστική στα παιδιά - όχι μόνο να τα εκπαιδεύει, αλλά να τα εμπνεύσει. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μέσω των δράσεων και πράξεων μας, διδάσκουμε τα παιδιά να νοιάζονται - να νοιάζονται για τη χώρα τους, να νοιάζονται για την κοινωνία, να ‘δίνουν πίσω’ στους άλλους. Το Ίδρυμα είναι αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο του, δυναμικά.» Ευχαρίστησε επίσης τον John Christodoulou που «έχει κάνει χιλιάδες μαθητές, να χαμογελούν». 

φ

Ο κ. Σταύρου χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Εκ μέρους της Κύπρου, ευχαριστώ τον John Christodoulou για ό,τι προσφέρει στην Κύπρο. Είναι ένας δυνατός επιχειρηματίας, με καλή καρδιά. Ο Γιάννης είναι ένα παράδειγμα της Διασποράς της Κύπρου που έφυγε από μικρή ηλικία και έζησε σε μέρη όπου οι άνθρωποι δεν μπορούσαν καν να προφέρουν το όνομά του. Αλλά, ποτέ δεν ξέχασε την Κύπρο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας, είναι τα παιδιά της, της Διασποράς». 

Το Yianis Christodoulou Foundation έχει μέχρι σήμερα ολοκληρώσει περισσότερα από 70 έργα στην Κύπρο και στο εξωτερικό και είναι αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο του δυναμικά, στον τομέα της εκπαίδευσης και επένδυσης στους νέους. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Yianis Christodoulou Foundation και τις πρωτοβουλίες του, επισκεφθείτε το www.yianischristodouloufoundation.com.

0
Home