Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δέσμευση Βαφεάδη για θέσπιση ασφαλών ποδηλατόδρομων

Offsite Team
- 14.05.2023

Δέσμευση Βαφεάδη για θέσπιση ασφαλών ποδηλατόδρομων

Ο Αλέξης Βαφεάδης ποδηλάτησε μαζί με εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας

Τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει με θέσπιση ασφαλών ποδηλατόδρομων, που θα επιτρέψουν την εύκολη πρόσβαση με ποδήλατο στην πόλη, έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στα εγκαίνια της ετήσιας ποδηλατικής διαδρομής «Cycling in the City».

Ο Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος μαζί με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Elke Merks-Schaapveld, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνο Μουσιούττα και τους Δημάρχους Λευκωσίας, Στροβόλου και Αγλαντζιάς εγκαινίασαν την Κυριακή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την ετήσια ποδηλατική διαδρομή «Cycling in the City», είπε αυτό το ποδήλατο «δεν είναι μόνο ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος μετακίνησης στην πόλη, αλλά και εξαιρετική άσκηση και ένας τρόπος μείωσης της ρύπανσης των οχημάτων».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η ποδηλατική διαδρομή είχε μια απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων κατά μήκος των κύριων δρόμων των αστικών και ιστορικών τμημάτων της Λευκωσίας, συνδέοντας Αγλαντζιά, Λευκωσία και Στρόβολο με ποδήλατο.

Ο Αλέξης Βαφεάδης ποδηλάτησε μαζί με εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι ένας χαρούμενος, υγιεινός αλλά και απαραίτητος τρόπος μετακίνησης.

Σημειώνεται ότι το «CYcling in the City 2023» είναι μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Κύπρο και διοργανώθηκε από κοινού με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η Πρέσβης της Ολλανδίας, Elke Merks-Schaapveld, είπε πως «το ποδήλατο είναι σύμβολο ελευθερίας και πρωτοβουλίες όπως το Cycling in the City και το Bike2Work (άλλη μια κοινή πρωτοβουλία Υπουργείου και Πρεσβείας) το καθιστούν προσβάσιμο σε όλους».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει τα σχέδια της Κυβέρνησης, για μια πιο πράσινη, πιο φιλική προς τον χρήστη συγκοινωνία και να βοηθήσει στην άμβλυνση των υφιστάμενων προβλημάτων συμφόρησης της χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home