Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαμαρτυρία ναυαγοσωστών έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη - Τι ζητούν

Offsite Team
- 12.02.2024

Διαμαρτυρία ναυαγοσωστών έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη - Τι ζητούν

Οι ναυαγοσώστες προειδοποιούν ότι εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τιυς, θα κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασης

Σε διαμαρτυρία κατέρχονται στις 10:30 π.μ. την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών οι επαγγελματίες Ναυαγοσώστες διεκδικώντας υλοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, όλων των θεμάτων τα οποία εκκρεμούν ανακοίνωσαν οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και την ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τα μέτρα αντίδρασης θα κλιμακωθούν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2023 οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αναφέρει ότι όλα τα θέματα τα οποία τέθηκαν από τις συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ θα τύχουν θετικής και άμεσης ανταπόκρισης από το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ προστίθεται ότι «από τότε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και παραμένουν τα θέματα σε εκκρεμότητα».

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται η στελέχωση των παραλιών που λειτουργούν όλο το έτος στις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού και η επαρκής στελέχωση των ναυαγοσωστικών πύργων με δύο ναυαγοσώστες όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Ασφάλειας Παραλιών «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Επίσης διεκδικούν την πλήρη εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Παραλιών «ΣΑΛΑΜΙΣ» το οποίο προνοεί την δημιουργία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Παραλιών. «Αρκετά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή δεν υλοποιήθηκε η Υπηρεσία Ασφάλειας Παραλιών η οποία προβλέπεται ότι θα αναλάβει τα θέματα στελέχωσης, τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση των Ναυαγοσωστών, την εποπτεία, τον σχεδιασμό ασφάλειας των λουόμενων στις παραλίες, την εφαρμογή ομοιόμορφης πολιτικής σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ασφάλεια των λουόμενων» προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη πως έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών να δημιουργηθούν θέσεις Επιστατών Ναυαγοσωστών σε κάθε επαρχία ώστε προσοντούχο προσωπικό που θα προέρχεται από τους Ναυαγοσώστες να επιλαμβάνεται των θεμάτων εποπτείας, προγράμματος εργασίας, εξοπλισμού, αναλωσίμων, αλλά «ούτε για αυτό το θέμα δεν έγιναν ενέργειες για να επιλυθεί» συμπληρώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

0
Home