Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δήμος Αγίας Νάπας: Ζητά απαγόρευση τετράτροχων και τρικύκλων τις βραδινές ώρες

Offsite Team
- 20.07.2023

Δήμος Αγίας Νάπας: Ζητά απαγόρευση τετράτροχων και τρικύκλων τις βραδινές ώρες

Επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Υπουργό Μεταφορών

Την απαγόρευση τετράτροχων και τρίκυκλων οχημάτων από τις 19 Ιουλίου ως τις 20 Αυγούστου μεταξύ 21:00 και 07:00, ζητά ο Δήμος Αγίας Νάπας από την Κυβέρνηση ενώ παράλληλα ενισχύει την Τροχονομία του Δήμου. 

Σε ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου αναφέρει πως εν συνεχεία των τελευταίων γεγονότων αναφορικά με την διακίνηση των τετράκυκλων (τετράτροχων) και τρίκυκλων οχημάτων, ενημερώνει ότι έχει αποσταλεί έπειτα από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας για την προώθηση της έκδοσης σχετικού Διατάγματος για καθολική απαγόρευση των τετράκυκλων και τρίκυκλων άμεσα για την περίοδο από τις 19 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου κατά τις ώρες 21:00 μέχρι τις 07:00  και της έκδοσης άμεσα σχετικού Διατάγματος για καθολική απαγόρευση των τετράκυκλων και τρίκυκλων άμεσα σε κύρια οδικά δίκτυα όπου διακινείται μεγάλη μάζα κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας». 

Επιπρόσθετα, «έχουν ανασταλεί άδειες και day-offs των υπαλλήλων του Δήμου για ενίσχυση της Τροχονομίας και έχουν δημιουργηθεί 3 ξεχωριστά κλιμάκια αποτελούμενα από 4 άτομα το κάθε ένα τα οποία αναλαμβάνουν άμεσα, από σημερα πλήρη καθήκοντα».

«Όλα τα κλιμάκια θα επιτηρούν διάφορα νευραλγικά σημεία των δρόμων του Δήμου μας», αναφέρεται.

Συμπληρωματικά, τονίζεται ότι «είχαν γίνει και γίνονται συζητήσεις για την ενίσχυση επιπρόσθετης αστυνομικής δύναμης, η οποία έγινε πρόσφατα πριν από ένα μήνα. Πρόσθετη και περαιτέρω ενίσχυση έλαβε χώρα και από χθες βράδυ και αναμένεται περαιτέρω αύξησή της άμεσα».

Επίσης «πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επιχειρηματίες του κλάδου και τον Σύνδεσμο επιχειρηματιών ενοικιάσεως οχημάτων και έπειτα από σχετική εκτενή συζήτηση, ζητήθηκε η συμβολή τους για απάμβλυνση και εξάλειψη του προβλήματος, οι οποίοι διαβεβαίωσαν για την στήριξή τους ώστε να υπάρχει περαιτέρω έλεγχος για το ποιοι θα είναι οι χειριστές των συγκεκριμένων οχημάτων».

Υπογραμμίζεται ότι «ο Δημος Αγιας Ναπας μελετα σχετικό Υπόμνημα με τους νομικούς συμβούλους του αναφορικά με όλα τα διαχρονικά προβλήματα της Αγίας Νάπας, ώστε να απαιτηθεί η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυσή τους». 

«Θα συνεχίσουμε τις οποιεσδήποτε συντονισμένες δράσεις μέσα στα πλαίσια που μας επιτρέπει η νομοθεσία με στόχο τον έλεγχο του ανωτέρω προβλήματος», καταλήγει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας. 

ΚΥΠΕ

Home