Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δωρεάν όλες οι δημόσιες μεταφορές το Σάββατο

Offsite Team -
22.03.2023

Δωρεάν όλες οι δημόσιες μεταφορές το Σάββατο

Πρωτοβουλία Επιτρόπου Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου σε συνεργασία με τον Υπουργό Μεταφορών

Οι δημόσιες μεταφορές, τόσο οι αστικές όσο και οι υπεραστικές, θα παρέχονται προς όλους τους πολίτες δωρεάν, για ολόκληρο το 24ωρο το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 με  αφορμή την «Ώρα της Γης».

Η απόφαση έρχεται μετά από πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τον Υπουργό, κ. Αλέξη Βαφεάδη, αλλά και με τις εταιρείες δημόσιων επιβατικών μεταφορών.

Ειδικότερα, οι ιδιωτικές εταιρείες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και με την κίνησή τους καλούν το σύνολο των πολιτών να «αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το λεωφορείο».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος εκφράζει την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της τόσο προς τον Υπουργό Μεταφορών και τους λειτουργούς του Υπουργείου όσο και προς τις εταιρείες των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, αφού αυτή η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε λόγω της άμεσης και εγκάρδιας ανταπόκρισής τους.

Η «Ώρα της Γης» μάς καλεί όλους να αλλάξουμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Αν αφιερώσουμε 60 μόνο λεπτά συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια για να αποκτήσουμε ένα «Υγιή Πλανήτη». Ας αλλάξουμε λοιπόν τη ρουτίνα μας και την 25η Μαρτίου «ας αφήσουμε το αυτοκίνητο και ας πάρουμε το λεωφορείο».

>>>>Διαβάστε επίσης: Νέο εντυπωσιακό πάρκο €5 εκατ. στη Λάρνακα - Άνοιξε ο διαγωνισμός (ΦΩΤΟΣ)<<<<

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και για άλλες περιβαλλοντικές δράσεις, το σύνολο των οποίων θα ανακοινωθούν αύριο, 23 Μαρτίου.

 

 

Home