Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έγινε το πρώτο βήμα για τις κοινωνικές κατοικίες στα κατεχόμενα

Offsite Team
- 27.07.2023

Έγινε το πρώτο βήμα για τις κοινωνικές κατοικίες στα κατεχόμενα

Thumbnail
Το έργο σκοπεύει την ανάπτυξη οικιστικών περιοχών διαφυλάσσοντας τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών στα κατεχόμενα υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή «ένωση εργολάβων οικοδομών» και το επιμελητήριο αρχιτεκτόνων» που ανήκει στην «ένωση επιμελητηρίων πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων» (ΚΤΜΜΟΒ). 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι έγινε το πρώτο βήμα για τις «κοινωνικές κατοικίες» και προσθέτει ότι το έργο σκοπεύει την ανάπτυξη οικιστικών περιοχών διαφυλάσσοντας τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και παράλληλα αντικατοπτρίζοντας αποτελεσματικά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των περιοχών.

Εξάλλου, μιλώντας στην Kıbrıs TV, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι από χθες οι τράπεζες άρχισαν να δέχονται αιτήσεις για παροχή δανείων στο πλαίσιο του σχεδίου «Η πρώτη μου κατοικία» και πρόσθεσε ότι το ποσό του δανείου είναι 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες ΤΛ, όμως λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας κατά 30% έναντι των ξένων νομισμάτων από την ημέρα που ανακοίνωσαν το πακέτο, θα διασφαλίσουν δάνειο μέχρι 1.800.000-1.900.000 ΤΛ σε όποιους νέους θέλουν.

Υποστηρίζοντας ότι πριν 20 χρόνια το κόμμα του διασφάλισε ότι θα αποκτήσουν σπίτι ειδικά οι νέοι που δεν είχαν, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι «εντός 15-20 ημερών θα ανακοινώσουμε πού θα αρχίσουν τα έργα κοινωνικών κατοικιών μας. Αρχίζουμε έργα κοινωνικών κατοικιών στις 6 επαρχίες μας. Έχει ολοκληρωθεί το 40% των υποδομών των αγροτικών οικοπέδων, για ένα κομμάτι τους βγαίνουμε σε προσφορές».

ΚΥΠΕ

Home