Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έγκριση 14 αιτήσεων για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων

Offsite Team
- 02.05.2024

Έγκριση 14 αιτήσεων για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων

Περιπτώσεις όπου ο ένας γονέας είναι Τούρκος υπήκοος οι αιτήσεις εξετάζονται με περισσότερη σχολαστικότητα

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 14 αιτήσεις παραχώρησης υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με Τούρκους υπήκοους, και εξετάζονται σταδιακά και άλλες, αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο περί παραχώρησης υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε 3.500 παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους, έπειτα από την υποβολή σχετικών αιτήσεων, ότι οι όποιες αιτήσεις εξετάζονται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έναντι της τ/κ κοινότητας.

Σημείωσαν ακόμη ότι όλες οι αιτήσεις εξετάζονται με παράλληλη διεξαγωγή μιας διερεύνησης, όπως ισχύει και για περιπτώσεις μεικτών γάμων μεταξύ Κυπρίου γονέα και υπηκόου τρίτης χώρας εν γένει.

Ειδικότερα για τις περιπτώσεις όπου ο ένας γονέας είναι Τούρκος υπήκοος, διευκρίνισαν, οι αιτήσεις εξετάζονται με ακόμα περισσότερη σχολαστικότητα, λόγω του ζητήματος της παράνομης εισόδου των εν λόγω προσώπων σε κυπριακό έδαφος εξαιτίας της τουρκικής κατοχής.

0
Home