Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκκενώθηκαν σπίτια εξαιτίας της φωτιάς στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το Ίκαρος ΙΙ

Offsite Team
- 14.09.2023

Εκκενώθηκαν σπίτια εξαιτίας της φωτιάς στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το Ίκαρος ΙΙ

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα

.>>>>UPD -Σε ύφεση και ελεγχόμενη η πυρκαγιά στο Κοιλάνι<<<<

Σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο Ίκαρος ΙΙ, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά έξι μεμονωμένες κατοικίες στην περιοχή Κοιλανίου, καθώς οι προσπάθειες πυρόσβεσης συνεχίζονται στην επαρχία Λεμεσού, με ενίσχυση από όλες τις επαρχίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέα Κεττή, έχει εγκατασταθεί προωθημένο κέντρο ελέγχου στην πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι ανατολικά της κοινότητας Κοιλανίου.

"Μπαίνουμε στο Ίκαρος ΙΙ με επί του παρόντος οκτώ εναέρια μέσα, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα της Π. Υ ανήλθαν στα 12, με ενίσχυση από επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και ΕΜΑΚ", προσθέτει.

Εξάλλου, συνεχίζει, η Πολιτική Άμυνα αποστέλλει τρεις φορητές πυροσβεστικές μονάδες με προσωπικό, ενώ το Τμήμα Δασών επιχειρεί με δεκαεννέα πυροσβεστικά οχήματα και ογδόντα άτομα προσωπικό.

Επιπρόσθετα, ενισχύονται οι ομάδες πυροσβεσης και με τις Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες ΚΙΤΑΣ και ΕΤΕΑ αλλά και με δύο οχήματα μεταφοράς νερού και προωθητή γαιών από την επαρχιακή διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον κοινοτάρχη Κοιλανίου, εκκενώθηκαν προληπτικά έξι μεμονωμένες κατοικίες.

ΚΥΠΕ

0
Home