Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάφο με σφοδρούς ανέμους

Offsite Team
- 27.11.2023

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάφο με σφοδρούς ανέμους

Σε 20 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων - Προβλήματα σε δρόμους ορεινών περιοχών

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν στην Πάφο καθόλη την διάρκεια της Κυριακής και τα ξημερώματα Δευτέρας, με έντονες βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να συνδράμει σε πέντε  περιστατικά στην Πάφο εκ των οποίων το ένα αφορούσε πτώση πινακίδας και τα υπόλοιπα πτώσεις δέντρων.

Η πυροσβεστική ενημερώνει πως σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν για βοήθεια στο 112 ή στον πλησιέστερο πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής τους.

Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία, σε κάποιες περιοχές έγιναν αποκοπές κλαδιών από τους δυνατούς ανέμους χωρίς ωστόσο να προκληθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Καλώδιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου που τροφοδοτεί την κοινότητα της Παναγιάς φέρεται να αποκόπηκε λόγω των δυνατών ανέμων με αποτέλεσμα πολλές κατοικίες στην κοινότητα να παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την επιδιόρθωσή του. Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν και σε άλλες κοινότητες της επαρχίας Πάφου.

Λόγω της κακοκαιρίας τις πρωινές ώρες της Κυριακής προσάραξε στον Κόλπο των Κοραλίων, στην Πέγεια, ιστιοφόρο σκάφος τύπου Catamaran ιδιοκτησίας Γερμανού υπηκόου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του σκάφους αγκυροβόλησε ανοικτά της Πάφου, η θαλασσοταραχή ωστόσο το μετέφερε προς την ακτή. Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να γίνουν ενέργειες για την ρυμούλκηση του και για το συμβάν ενημερώθηκε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Εξάλλου το «φαινόμενο καπουτσίνο» έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Κάτω Πάφου. Από την έντονη θαλασσοταραχή όγκοι από φύκια βγήκαν στην στεριά σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Πάφου.   

Στο μεταξύ την Κυριακή εκδηλώθηκαν μικρές πυρκαγιές σε χόρτα στο Στρουμπί, στην Πόλη Χρυσοχούς και στην Πάφο, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα.

Σε 20 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Επί ποδός ήταν την Κυριακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ανταποκρίθηκε σε 20 κλήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δύναμης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούσαν, ως επί το πλείστον, ισχυρούς ανέμους και προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων, μετακινήσεις ευτελών υλικών και ντεποζίτων νερού, καθώς και πυρκαγιές μετά από σπινθηρισμούς ηλεκτροφόρων καλωδίων με πέντε περιπτώσεις στην επαρχία Λευκωσίας, δύο στην επαρχία Λεμεσού, τέσσερις στην επαρχία Λάρνακας, επτά στην επαρχία Πάφου και δύο στην επαρχία Αμμοχώστου. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 24ης Νοεμβρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 27ης Νοεμβρίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 115 κλήσεις για βοήθεια, 58 πυρκαγιές και 57 ειδικές εξυπηρετήσεις, από τις οποίες οι 20 αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα σε δρόμους ορεινών περιοχών λόγω καιρικών συνθηκών

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, προκαλούν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, με αποτέλεσμα, λόγω κατολισθήσεων πετρών και όγκων χώματος, αρκετοί δρόμοι να είναι επικίνδυνοι.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει ότι οι δρόμοι που παραμένουν επικίνδυνοι είναι Πεδουλά – Κάμπου, Κάμπου – Κάτω Πύργου, Κάμπου – Ορκόντα και Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι κατολισθήσεις πετρών και χώματος παρατηρούνται και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου στην περιοχή Τροόδους και προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, που να επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της τροχαίας κίνησης.

Σημειώνει πως σε ορισμένες περιοχές ωστόσο, η εκτέλεση οδικών έργων, πιθανό να επηρεάζει την διέλευση των οχημάτων.

Τέλος, η Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

ΚΥΠΕ

0
Home