Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Αμμοχώστου - Ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν σε σπίτια

Offsite Team
- 23.01.2024

Έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Αμμοχώστου - Ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν σε σπίτια

Απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική - Αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά

Συνολικά 56 κλήσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου δέχθηκε το τελευταίο 24ώρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με επίκεντρο τις κοινότητες Ξυλοφάγου, Φρέναρος, Λιοπέτρι, ενώ έγινε ανάκληση προσωπικού στην Επαρχία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 76 περιστατικά, εκ των οποίων 16 πυρκαγιές και 60 ειδικές Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεττή αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ» ότι οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν την Κοινότητα Ξυλοφάγου και προσθέτει ότι οι πιο σημαντικές κλήσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου αφορούσαν 4 περιπτώσεις μετακινήσεων ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε 4 διαφορετικές οικίες. Επίσης διεκπεραιώθηκαν τουλάχιστον 9 αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά ως επίσης και ανοίγματα οχετών.

Ο κ. Κεττής αναφέρει επίσης ότι έγινε ανάκληση προσωπικού στην Επαρχία Αμμοχώστου και εργάστηκε με 4 συνεργεία και ενισχύθηκαν τα συνεργεία από Επαρχία Λάρνακας με ένα από Πολιτική Άμυνα με άλλα δύο και οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy με δύο.

ΚΥΠΕ

0
Home