Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εντός του 2024 ταυτότητα, άδεια οδήγησης και ΜΟΤ σε ψηφιακή μορφή

Offsite Team
- 07.02.2024

Εντός του 2024 ταυτότητα, άδεια οδήγησης και ΜΟΤ σε ψηφιακή μορφή

Λεπτομέρειες για τον Ψηφιακό Πολίτη έδωσε την Τρίτη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού. Αναφέρθηκε στα όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του ετήσιου προγραμματισμού για το 2024, αναφέροντας ότι ανέδειξε την τεράστια σημασία που έχει για την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον ΠτΔ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους και η υλοποίηση ψηφιακών λύσεων για τον Κύπριο πολίτη.

Σημείωσε ότι για το Υφυπουργείο, δεν πρόκειται για υποσχέσεις αλλά για στοχοθέτηση.

«Η παρουσίαση των στόχων για το 2024, ενισχύει την ευθύνη όλων μας και μας καθιστά υπόλογους στον λαό για τα όσα έχουμε δηλώσει πως θα υλοποιήσουμε», είπε.

Αναφορικά με την τον "Ψηφιακό Πολίτη” είπε ότι πρόκειται είναι μια εφαρμογή για κινητές συσκευές που θα αποτελέσει τον κύριο άξονα των ενεργειών για την παροχή ψηφιακών λύσεων στον Πολίτη. Στόχος, είπε, αυτή η εφαρμογή να γίνει σταδιακά μέρος της καθημερινότητας, στα πρότυπα λύσεων που προσφέρουν σήμερα, με παρόμοιο τρόπο, άλλα κράτη στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εντός του 2024, θα μπορεί ο πολίτης να έχει εντός της Εφαρμογής σε ψηφιακή μορφή την ταυτότητα, την άδεια οδήγησης και το έγγραφο καταλληλόλητας του οχήματος (MOT).

Στόχος πρόσθεσε είναι επίσης η ηλεκτρονική υπογραφή και η ηλεκτρονική ταυτότητα, και μέσω της εφαρμογής του Ψηφιακού Πολίτη, να υπογράφει ο πολίτης ηλεκτρονικά οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ή να ταυτοποιηθεί σε επίσημες ιστοσελίδες του κράτους.

«Εξελικτικά η εφαρμογή θα μας επιτρέπει να προσθέτουμε επιπλέον έγγραφα και λειτουργίες που θα απλοποιήσουν τον τρόπο που διεκπεραιώνουμε ή λαμβάνουμε υπηρεσίες από το κράτος. Έτσι θα μειώσουμε την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία για τους πολίτες, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είναι ένα εγχείρημα που παρότι ακούγεται βασικό στο πλαίσιο των απαιτήσεων της σημερινής εποχής, περιλαμβάνει πολύπλοκη τεχνική υλοποίηση την όποια το Υφυπουργείου οφείλει να φέρει εις πέρας. Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά όλα τα θέματα προσωπικών δεδομένων και ασφάλειάς τους.

ΚΥΠΕ

0
Home