Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίδομα τέκνου, μονογονιού & ΕΕΕ: Ποιοι θα πάρουν έκτακτη βοήθεια έως €250 - Τα κριτήρια

Offsite Team
- 21.02.2024

Επίδομα τέκνου, μονογονιού & ΕΕΕ: Ποιοι θα πάρουν έκτακτη βοήθεια έως €250 - Τα κριτήρια

Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και οι δικαιούχοι

Εφάπαξ ποσό σε όσους λαμβάνουν επίδομα τέκνου, επίδομα μονογονιού και ΕΕΕ θα παραχωρήσει η κυβέρνηση, στα πλαίσια των μέτρων που αποφασίστηκαν κατά της ακρίβειας.

>>> Διαβάστε σχετικά: Μήνυμα Προέδρου για την ακρίβεια και εξαγγελία μέτρων

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραχωρηθεί εφάπαξ στήριξη σε νοικοκυριά που λαμβάνουν σχετικά επιδόματα από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα: 

  • Εφάπαξ στήριξη για κάθε τέκνο, με μέγιστο ποσό 250 ευρώ, σε μονογονεϊκές οικογένειες με βάση κριτήρια. Οικογένειες με πέραν των 4 εξαρτώμενων τέκνων θα λαμβάνουν επιπρόσθετο ποσό. Πιο συγκεκριμένα κάθε μονογονεϊκή οικογένεια θα λάβει 100 ευρώ για το πρώτο τέκνο και ακολούθως 50 ευρώ για κάθε τέκνο, με μέγιστο ποσό τα 250 ευρώ. Οικογένειες με πέραν των τεσσάρων τέκνων θα λάβουν επιπρόσθετο ποσό 100 ευρώ. Δικαιούχοι είναι μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 19,500 ευρώ και ανώτατο όριο ύψους καταθέσεων μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ. Οι δικαιούχες μονογονεϊκές οικογένειες υπολογίζονται σε 3400.  Το κόστος του εν λόγω μέτρου ανέρχεται σε 410 χιλιάδες ευρώ. 
  • Εφάπαξ στήριξη για κάθε τέκνο, με μέγιστο ποσό τα 250 ευρώ σε οικογένειες. Οικογένειες με πέραν των 4 εξαρτώμενων τέκνων θα λαμβάνουν επιπρόσθετο ποσό. Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα τέκνου και έχουν εισοδήματα κάτω των 25.000 ευρώ, ως ζευγάρι, και όριο καταθέσεων 15 χιλιάδων ευρώ. Θα λάβουν 100 ευρώ για το πρώτο τέκνο και ακολούθως 50 ευρώ για κάθε τέκνο, με μέγιστο ποσό τα 250 ευρώ, ενώ οι οικογένειες με πέραν των τεσσάρων παιδιών θα λάβουν επιπρόσθετο ποσό 100 ευρώ. Από το συγκεκριένο μέτρο αναμένεται να ωφεληθούν 6200 οικογένειες, ενώ το κόστος ανέρχεται σε 850 χιλιάδες ευρώ.
  • Νοικοκυριά που λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν περιλαμβάνονται στις προαναφερθέντες κατηγορίες, θα λάβουν αντίστοιχο εφάπαξ ποσό. Πιο συγκεκριμένα κάθε νοικοκυριό που δεν λαμβάνει επίδομα τέκνου θα λάβει 100 ευρώ. Θα επωφεληθούν περίπου 18.000 νοικοκυριά και το κόστος ανέρχεται στο 1.8 εκατ. ευρώ. 

Από τα μέτρα αυτά θα επωφεληθούν πέραν των 27.000 οικογενειών.

Αποφασίστηκε επίσης όπως δοθεί παράταση στο μέτρο κλιμακωτής επιδότησης του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ενώ για τους ευάλωτους καταναλωτές η επιδότηση θα καλύπτει το 100% της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον αποφασίστηκε όπως δοθεί παράταση στο μέτρο μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024.

Παράλληλα, για στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του προγράμματος χορηγιών για την ηλεκτροκίνηση, αποφασίστηκε όπως αυξηθεί ο σχετικός προϋπολογισμός κατά 2 εκ. ευρώ.

0
Home