Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έργο που έμεινε στα χαρτιά: Μέσα του 2024 οι προσφορές για τον κόμβο Λεωφόρου Σταυρού

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 28.11.2023

Έργο που έμεινε στα χαρτιά: Μέσα του 2024 οι προσφορές για τον κόμβο Λεωφόρου Σταυρού

Το έγο θα αποσυμφορήσει το κέντρο της Λευκωσίας. Θα έχει κόστος 23 εκ. ευρώ - Το 2024 θα αρχίσουν τα έργα

Ένα από τα έργα που έμεινε στα «χαρτιά» είναι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στη Λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία, Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα καθυστερήσει πολύ αφού υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι   η προκήρυξη έργου, η μελέτη και η κατασκευή θα άρχιζαν μέχρι το τέλος του 2023. Αυτές οι εκτιμήσεις είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός αφού η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει μεταξύ Μαρτίου - Απριλίου 2024.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο προσφοροδότης χωρίς να προκύψουν καθυστερήσεις και ενστάσεις στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών θα επιλεγεί τον επόμενο χρόνο. Με δεδομένο ότι το έργο θα διαρκέσει πέραν των 18 μηνών τότε το πλέον πιθανό σενάριο είναι το έργο να ολοκληρωθεί το 2026.

Ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική κατασκευή με την οποία θα γίνει τροποποίηση της φωτοελεγχόμενης συμβολής Λεωφόρων Λεμεσού και Αθαλάσσας (φώτα Καλησπέρα), Η εν λόγω συμβολή  θα βελτιώσει αισθητά την κυκλοφορία στην είσοδο της πόλης.

Έτσι θα είναι το έργο

Το εν λόγω έργο θα ενώνει θα ενώνει την είσοδο της πρωτεύουσας με τη πολυσύχναστη λεωφόρο Σταυρού στα ανατολικά και στα δυτικά με τη λεωφόρο Φυτωρίου στην περιοχή Αθαλάσσας που οδηγεί στην Αγλαντζιά. Το εν λόγω έργο θα έχει κόστος 23 εκ. Ευρώ.

>>>>Διαβάστε επίσης: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 έτοιμη η 1η φάση του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας

 Oi ειδικοί λένε ότι  με αυτό  το έργο θα περιοριστεί η τροχαία κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας που προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα σε ολόκληρη τη Λευκωσία. 

Παράλληλα, το έργο θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς επιλύει τα προβλήματα συμφόρησης βόρεια και νότια στην είσοδο της Λευκωσίας. Για τους Λευκωσιάτες και όσους γνωρίζουν καλά το σημείο, η είσοδος στη λεωφόρο Αθαλάσσας θα γίνεται μόνο με αριστερή στροφή. Σημειώνεται ότι το έργο θα συμβάλει και στην ολοκλήρωση ενός μικρού τμήματος 650 μέτρων στο ύψος της λεωφόρου Ακαδημίας που συνδέει την Αγλαντζιά με τη Λευκωσία. 

Με  την ολοκλήρωση του έργου  θα καταργηθούν τα γνωστά «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ» που ήταν σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας τόσα χρόνια.

 

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home