Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχεται 7-15 Οκτωβρίου η 62η Γιορτή του Κρασιού

Offsite Team
- 26.09.2023

Έρχεται 7-15 Οκτωβρίου η 62η Γιορτή του Κρασιού

Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις θεάτρου και μουσικής, κάθε βράδυ, με δεκάδες καλλιτέχνες

Μια ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία Γιορτή του Κρασιού, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και άφθονο κρασί, υπόσχεται ο Δήμος Λεμεσού, το 8ήμερο 7 με 15 Οκτωβρίου, στο δημόσιο κήπο της πόλης.

Σε διάσκεψη Τύπου αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στην παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπων του Υπουργείου Γεωργίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού, οινοπαραγωγών και κοινοταρχών, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της 62ης Γιορτής του Κρασιού, η οποία εγκαινιάζεται το βράδυ του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου.

1

«Η 62η Γιορτή του Κρασιού είναι εδώ, ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σπουδαίες συναυλίες και πολλές καινοτομίες», είπε ο Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως «η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου ξεκινά, με στόχο να προσφέρει ψυχαγωγία σε ντόπιους και επισκέπτες στην πόλη μας και φυσικά άφθονο κρασί».

Κατά τη διάρκεια των οκτώ βραδιών της γιορτής, συνέχισε, ένας υπέροχα διακοσμημένος και φωτισμένος δημόσιος κήπος θα προσφέρει εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις θεάτρου και μουσικής, κάθε βράδυ, με δεκάδες καλλιτέχνες.

Επιπρόσθετα, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκτός από το χώρο του κηποθεάτρου, επεκτείνεται κάτω από τον βρακά και στις πέντε ταβέρνες που θα λειτουργήσουν και θα προσφέρουν «φαγητό σε προσιτές τιμές και υψηλά επίπεδα ποιότητας και υγιεινής». Μεταξύ άλλων, ανέφερε, θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφίας και γελοιογραφίας με θέμα το κρασί, θα γίνουν διαλέξεις για την οινοπαραγωγή, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις, ενώ λειτουργεί και παιδότοπος.

Φυσικά, σημείωσε, δεν θα λείπει το άφθονο χύμα κρασί αλλά και εμφιαλωμένο κρασί από οινοποιεία, σε προσιτές τιμές, ενώ ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες περιλαμβάνεται η κυκλοφορία συλλεκτικού εμφιαλωμένου κρασιού της ποικιλίας «Μαραθεύτικο». Πρόκειται, εξήγησε, για το «Κρασί της Γιορτής του Κρασιού» και συγκεκριμένα για 3.600 αριθμημένες φιάλες κρασιού, οι οποίες παρασκευάστηκαν με τη συνεργασία των τριών οινοβιομηχανιών του τόπου, ΚΕΟ, ΣΟΔΑΠ και ΛΟΕΛ, και θα πωλούνται έναντι 10 ευρώ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι για πρώτη φορά η οινοβιομηχανία ΕΤΚΟ απουσιάζει από τη Γιορτή του Κρασιού και εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη των δημοτικών Αρχών «για την τεράστια ιστορία οινοπαραγωγής στην πόλη και τα όσα έχει προσφέρει τόσα χρόνια».

Αναφερόμενος στη δεύτερη καινοτομία της φετινής γιορτής, είπε πως πρόκειται για την προσθήκη περιπτέρων με «street food», δίνοντας περισσότερες επιλογές φαγητού στους επισκέπτες.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, συνέχισε, η Γιορτή του Κρασιού πάει σε δυο κοινότητες της επαρχίας και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό κρασοχώρι της Πάχνας στις 8 Οκτωβρίου και στο παραδοσιακό κουμανταροχώρι Αγίου Κωνσταντίνου στις 15 Οκτωβρίου, ενώ μικρές γιορτές κρασιού θα πραγματοποιηθούν στις συνοικίες Ζακακίου και Τσιφλικουδιών, στις 4 και 5 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

2

Σημείωσε ακόμη ότι η ΕΜΕΛ θα προσφέρει δωρεάν συγκεκριμένα δρομολόγια λεωφορείων προς τη Γιορτή του Κρασιού, ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.

Η διάσκεψη Τύπου του Δήμου Λεμεσού για τη Γιορτή του Κρασιού ξεκίνησε με τραγούδια του κρασιού από τους κανταδόρους «Αρίονες».

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0
Home