Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχεται νομοσχέδιο για άδεια μητρότητας μετά τη νοσηλεία βρεφών

Offsite Team
- 08.11.2023

Έρχεται νομοσχέδιο για άδεια μητρότητας μετά τη νοσηλεία βρεφών

Τι συζητήθηκε στην επιτροπή Εργασίας

Νομοσχέδιο, που αφορά στην παροχή δικαιώματος στις μητέρες, το βρέφος των οποίων νοσηλεύεται σε θερμοκοιτίδα, λόγω πρόωρου τοκετού ή άλλου προβλήματος υγείας, να επιλέγουν την αναστολή της λήψης μέρους ή του συνόλου της άδειας μητρότητας που δικαιούνται, για όσο χρονικό διάστημα το βρέφος νοσηλεύεται και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουν το υπόλοιπο της άδειας μητρότητάς τους αμέσως μετά το πέρας της νοσηλείας του βρέφους, αναμένεται να ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας έχει δοθεί από τους Βουλευτές ένα χρονοδιάγραμμα, ώστε το αρμόδιο Υπουργείο να στείλει το νομοσχέδιο με τη σχετική τους εισήγηση ενώπιον της Επιτροπής για συζητηθεί.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από πρόταση νόμου του Βουλευτή της ΔΗΠΑ, Μαρίνου Μουσιούττα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι με βάση τη σημερινή νομοθεσία υπάρχει το στοιχείο ότι για τρεις εβδομάδες, που μένει το παιδί στο νοσοκομείο, η μητέρα δικαιούται μια εβδομάδα πρόσθετη στην άδεια μητρότητας.

«Θεωρούμε ότι αυτό θεσμός θα πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί δυστυχώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με παιδιά, που αναγκάζονται να μένουν περισσότερο χρόνο στα νοσοκομεία για διάφορους λόγους», είπε.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Μουσιούττα το Υπουργείο Εργασίας, ακούγοντας τη πρόταση, ανέφερε ότι ήταν μέσα στις προθέσεις του να ξαναδεί το θέμα αυτό.

«Έχει δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα ετοιμάσουν το νομοσχέδιο, με τη σχετική τους εισήγηση, το οποίο θα στείλουν στην Επιτροπή για να το συζητήσουμε. Χαίρομαι γιατί η πρόταση αυτή έτυχε θετικής ανταπόκρισης από το Υπουργείο και αναμένουμε η υπόσχεση να γίνει πράξη», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0
Home