Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εθνική Στρατηγική για την Τρίτη Ηλικία ανακοίνωσε η υφυπουργός Πρόνοιας

Offsite Team
- 01.10.2023

Εθνική Στρατηγική για την Τρίτη Ηλικία ανακοίνωσε η υφυπουργός Πρόνοιας

Η Εθνική Στρατηγική έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ενεργό γήρανση, τη βελτίωση των συνθήκων διαβίωσης

Τον καταρτισμό Εθνικής Στρατηγικής για την Τρίτη Ηλικία και Εθνικού Σχεδίου Δράσης ανακοίνωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου, στο πλαίσιο της 3ης Παγκύπριας Πορείας Αγάπης «Περπατώ για την Τρίτη Ηλικία», στο Φοινί, που διοργάνωσε η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου και το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Φοινιού και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων ESU.

Η Εθνική Στρατηγική έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ενεργό γήρανση, τη βελτίωση των συνθήκων διαβίωσης, την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ηλικιωμένων, τη συμπερίληψη, τη δια βίου μάθηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στήριξης και φροντίδας.

Η κα Ευαγγέλου, η οποία παρέστη στην 3η Παγκύπρια Πορεία Αγάπης «Περπατώ για την Τρίτη Ηλικία» εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε στον χαιρετισμό της ότι Συντονιστικός Φορέας της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Τρίτη Ηλικία είναι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με διυπουργική συμμετοχή, καθώς και συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

1

2

Όπως διαβεβαίωσε: «Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μέχρι να καταρτιστεί η Εθνική Στρατηγική. Είμαι σε συνεχή επαφή με όλους όσοι μέσα από συνέργειες μπορούν να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας και χαίρομαι γιατί βρίσκω ανταπόκριση».

Εν κατακλείδι η κα Ευαγγέλου ανέφερε: «Στους ηλικιωμένους μας οφείλουμε όχι μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και την απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη μας. Σας διαβεβαιώνω εκ μέρους της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ότι είμαστε δίπλα σας, πάντα συμπαραστάτες, αλλά και συνοδοιπόροι σε μια πορεία με προορισμό μια δίκαιη κοινωνία για όλους, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία συμπεριληπτική σε όλους τους τομείς της ζωής μας, για όλες τις γενιές».

0
Home