Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Facebook & Instagram τα αγαπημένα Social Media των Κυπρίων

Τ.Π..
- 07.02.2024

Facebook & Instagram τα αγαπημένα Social Media των Κυπρίων

Τηλεόραση, Διαδίκτυο τα πρώτα Μέσα για Ενημέρωση – Ακολουθούν Ραδιόφωνο, Social Media και τέλος τα Έντυπα Μέσα 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) καθώς και από ποια Μέσα ενημερώνονται οι Κύπριοι εξάγονται από την έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Red Wolf PR & Advertising με τίτλο «Cyprus Public Opinion» (την έρευνα διεξήγαγε η Prime Market Research & Consulting Ltd από τις 22 Ιανουαρίου έως 26 Ιανουαρίου 2024 με δείγμα 868 άτομα).

Facebook & Instagram είναι τα πλέον αγαπημένα με διαφορά των Κυπρίων και είναι τα Μέσα στα οποία διατηρούν οι περισσότεροι λογαριασμό αλλά και τα 2 ΜΚΔ που χρησιμοποιούν περισσότερο. 

D

Συγκεκριμένα 69% των ερωτηθέντων διατηρούν λογαριασμό σε Facebook και 43% σε Instagram. Τρίτο είναι το Tik Tok με 17% και το Χ τέταρτο με 12%

D

Στην ίδια σειρά είναι τα ΜΚΔ τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ερωτηθέντες. 57% χρησιμοποιεί περισσότερο το Facebook, 23% το Instagram, 6% το Tik Tok και μόλις 4% το την πλατφόρμα Χ. 

D

Στις ηλικίες 18 με 34 το Instagram είναι πρώτο σε χρήση. Στις ηλικίες μάλιστα 18-24 το Facebook είναι τρίτο σε χρήση αφού δεύτερο είναι το Tik Tok. Το Facebook είναι πρώτο σε χρήση από τις ηλικίες 35 έως 65+ κάτι που επιβεβαιώνει και τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι ο γίγαντα των Social Media ‘γερνάει’. Η πλατφόρμα Χ δεν κερδίζει σε καμία ηλικιακή ομάδα ενώ μόλις 9% των νέων από 18 έως 24 δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί περισσότερο απ’ ότι άλλο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

D

Ως προς τα ποια Μέσα χρησιμοποιούν για Ενημέρωση, Τηλεόραση και Διαδίκτυο παραμένουν στις πρώτες θέσεις (65% και 63% αντίστοιχα), να ακολουθεί το Ραδιόφωνο με 28%, στην τέταρτη θέση τα Social Media με 24% και τα Έντυπα Μέσα τελευταία με μόλις 12%.

Τ.Π.. 

0
Home