Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φθινοπωρινός καιρός με σκόνη και πτώση θερμοκρασίας

Offsite Team
- 12.09.2023

Φθινοπωρινός καιρός με σκόνη και πτώση θερμοκρασίας

Μεμονωμένες βροχές και ίσως καταιγίδα στα ορεινά

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα σήμερα, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Αρχικά το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας στα ορεινά. Προοδευτικά ωστόσο, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα παραμείνει λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, στα ορεινά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα παράλια νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΚΥΠΕ

0
Home